adscode
adscode

BARTIN ÜNİVERSİTESİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Orhan Uzun

Kuruluş tarihi: 2008

Bulunduğu il: Bartın

Akademik birimler: Edebiyat, Eğitim, Fen, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mühendislik, Orman olmak üzere 7 fakültesi, 3 enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 MYO'su var. 

Öğrenci sayısı: 3.622 ön lisans, 8.672 lisans, 979 tezli yüksek lisans, 67 doktora, 289 tezsiz yüksek lisans olmak üzere 13.629 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 15 profesör, 34 doçent, 156 yardımcı doçent, 96 öğretim üyesi, 135 araştırma görevlisi, 11 uzman, 22 okutman olmak üzere 470 akademik personeli mevcut. 

Barınma olanakları: Bartın ilinde toplam 2.500 yatak kapasiteli KYK'ya ait yurt bulunuyor. Kutlubey Kampüsü'nde 2.000 yatak kapasiteli yeni yurt yapılacak.

Öğrenci kulübü sayısı: 32 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor. 

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Bartın Üniversitesi kuruluşuyla genç bir üniversite olsa da bilimsel çalışmalara vermiş olduğu önem ve öğrenci odaklı hareket tarzıyla bir adım öne çıkmaktadır. Buna ek olarak üniversitemiz bulunduğu il sayesinde öğrencilere birçok imkân sunabilmektedir. Bartın doğayla iç içe olan, yeşilin ve mavinin her tonunu içinde bulunduran bir şehirdir. Üniversitemizi tercih edecek olan öğrenciler Bartın ilinin coğrafi konumu sayesinde birçok avantaja sahip olacaktır. Hem doğal çeşitlilik hem de Ankara, İstanbul gibi şehirlere yakınlığıyla Bartın, öğrencilerin isteklerine cevap verebilmektedir. Şehrin sosyal ve kültürel ortamı da öğrencilerimizin eğitim hayatını destekleyici bir unsur olarak öne çıkmaktadır. 

İletişim bilgisi: www.bartin.edu.tr 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)