adscode
adscode

Bilimin Kuluçka Merkezleri YTÜ'de Hizmete Girdi

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyete giren kuluçka merkezi, Türkiye’nin Zuckerberg’leri, Steve Jobs’larını yetiştirecek. Kuluçka Merkezi’nde geliştirilen inovatif ürünler…

Bilimin Kuluçka Merkezleri YTÜ'de Hizmete Girdi
Üniversite

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark A.Ş. tarafından genç girişimcilerin desteklenmesi amacıyla oluşturulan kuluçka merkezleri düzenlenen törenle hizmete girdi. Türkiye’nin Steve Jobs’ların yetişeceği Kuluçka Merkezi’nde 36 firma Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları sürdürüyor.

Türkiye’nin lider Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasında yer alan Yıldız Teknopark A.Ş.’de bünyesinde, ileri teknolojiye dayalı ‘Yeni Fikirler’ ve ‘Genç Girişimciler’in desteklenmesi için kurulan “Kuluçka Merkezi” düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Yıldız Teknopark’ta 200’e yakın firmanın faaliyet gösterdiğini ve bu firmalarda 2 bin 500’ün üzerinde Ar-Ge Mühendisinin çalıştığını aktardı. YTÜ’nün 150’ye yakın akademisyeninin de Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalara danışmanlık hizmeti ve ortak proje çalışması yürüttüğünün altını çizen Yüksek, yüzlerce öğrencinin de hem staj hem de mezuniyet sonrası iş imkânı bulduğunu belirttiği konuşmasında, bu projenin 20 yıldan beri hayalini kurduğunu söyledi.

Yüksek, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO), devlet desteği alan 10 TTO arasına girdiğini belirtti.

“TÜRKİYE HEDEFLERİNE İNOVASYONLA ULAŞABİLİR”

Konuşmasının devamında YTÜ olarak İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) gibi birçok kurumla işbirliği içinde olduklarının vurgulayan Yüksek, “Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte yapacağımız Ar-Ge İnovasyon Atölyesi 4-5 ay sonra açılışı gerçekleştirilecek. Bu atölyede genç girişimci kardeşlerimiz, öğrencilerimiz hayallerini önce projeye, ardından da prototip ürüne dönüştürme imkanı bulacaklar.” dedi.

Yüksek, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasının ancak katma değer sahibi, inovatif ürün ürütmeyle gerçekleşebileceğini bildirdi.

Türkiye’de 150’nin üzerinde Ar-Ge Merkezi, 50’nin üzerinde de Teknopark olduğunu dile getiren Yüksek şunları söyledi: “Ar-Ge Merkezlerinde çalışan doktoralı eleman sayısı 150 veya 200… Bizim oralara eleman yetiştirmemiz lazım. Ülkenin inovatif ürünü üretmesi, kaliteli, nitelikli, eğitimli insanlardan geçiyor. Üniversiteler de buranın bir ayağı.”

YTÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Mahmut Karaman, Kuluçka Merkezi’ndeki girişimcilerin hayallerinin gerçeğe dönüştürülmesinin Türkiye’nin hayallerini gerçekleştirilmesi anlamına geleceğini ifade etti. Dünya çapında ileri teknoloji çalışmalarına imza atmayı hedeflediklerini anlatan Karaman şöyle konuştu: “Bilim insanlarımızın geleceğin Ar-Ge ve inovsayon projelerini imza atabilmeleri için başlangıcı aşamasında desteklenmesi lazımdır. Kuluçka merkezlerimizde, ileri teknolojide fikri olan genç girişimcileri ve geleceği yön verecek ileri teknoloji projelerini destekliyoruz.”

“YTÜ KULUÇKA MERKEZİ, TÜRKİYE’NİN ZUCKERBERG’İNİ STEVE JOBS’LARINI YETİŞTİRECEK”

Üniversite yıllarındaki çalışmasıyla yıldızı parlayan, Facebook’un kurucusu Zuckerberg’i anımsatan YTÜ Teknopark Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren genç girişimcilerden, Grafentek Ar-Ge kurucu ortağı ve YTÜ öğrencisi Ceyhun Derinboğaz, "Grafen Nano Malzeme Katkılı Yüksek Performanslı Lityum İyon Batarya" projesi hakkında bilgi verdi. Yeni nesil Grafen pillerden prototip üretmeyi başardıklarını ve test aşamasında olduklarını aktaran Derinboğaz, projelerinin hayata geçirilmesi konusunda sektörden önemli firmalarla görüşmede olduklarını belirtti. Derinboğaz, YTÜ Rektörlüğü, Teknopark ve Teknoloji Tranfser Ofisi’nin en başından beri kendilerini desteklediğini söyledi.

GESK Teknoloji adlı firmanın kurucularından ve YTÜ öğrencisi Mehmet Baylan’da enerji verimliliği üzerine çok sayıda proje üzerinde çalıştıklarını aktardı. Baylan, özellikle motor kontrol sistemleri ve Hibrit ve güneş enerjili araç konusunda çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi öğrencilerinden Hilal Sibel Pekel, Yıldız Güventürk ve Tolga Ünaldı’nın sergilediği “Devinim ve Teknoloji” konseptli dans performansı ilgiyle izlendi.

Performansın ardından Yıldız Teknopark Kuluçka Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi ve YTÜ Rektörü İsmail Yüksek ve Yıldız Teknopark Genel Müdürü Mahmut Karaman, basın mensuplarıyla birlikte Kuluçka Merkezi’ni gezerek genç girişimcilerden çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldılar.

“YTÜ KULUÇKA MERKEZİ”

YTÜ Teknopark Kuluçka Merkezi’nde 36 firma, 12 metrekare ile 60 metrekare büyüklüğündeki ofislerde, dünya çapında çığır açacak, ileri teknoloji odaklı Ar-Ge ve inovasyona projeleri üzerinde çalışıyor.

Kuluçka Merkezi’nde geliştirilen bazı projeler ise şunlar:

*Akıllı ve Çevreci Ev Teknolojileri (Uzaktan kontrol ve yenilenebilir enerji sayesinde hem çevre hassasiyeti hem de enerji tasarrufu)

* Grafen Nano Malzeme Katkılı Yüksek Performanslı Lityum İyon Batarya (Nano Teknoloji Ürünü Grafen Maddesi’nden üretilen bataryalar ile 3 kat daha uzun ömürlü ve yaklaşık 2 kat daha hızlı şarj edilebilen batarya üniteleri tasarlanması – Prototip üretildi ve test aşamaları olumlu sonuçlandı)

*Rehabilitasyon Sistemleri (Aktif ve Pasif Egzersiz yaptırabilen üstü uzuv rehabilitasyon robotu)

            *Kara taşıtları için karakutu çalışması

            *Gıda saklama ömrünü uzatan nanoteknolojik anti bakteriyel gıda ambalajı projesi…


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)