adscode
adscode

Bizim Kahramanlar’ı Gençlere Sevdirdi

Tarihler, savaşlar, antlaşmalar… Günümüz gençleri ve çocukları tarih kitapları okumayı sevmiyor. Yazar İbrahim Ünsal’ın kaleme aldığı ‘Bizim Kahramanlar’ dizisi tarih kitaplarına yepyeni bir soluk getiriyor.

 Bizim Kahramanlar’ı Gençlere Sevdirdi
Kültür Sanat
Gazi Osmanpaşa’dan Nene Hatun’a Seyit Onbaşı’dan Ulubatlı Hasan’a Battal Gazi’den Gökçen Efe, Kılıçarslan'dan ’ye kadar Anadolu’nun kahramanlarının hayatları, kurgu roman tadında genç okurlara sunuluyor.  

Hayat Yayın Grubu bünyesindeki Genç Hayat’tan yayınlanan 10 kitaplık ‘Bizim Kahramanlar’ dizisinde kalemiyle Bizim Kahramanlar’a yeniden hayat veren edebiyat öğretmeni, yazar İbrahim Ünsal, “Gençler ve çocukların anlayabileceği bir üslupla kaleme alınan dizi ile genç kuşaklara tarih bilinci ve sevgisi kazandırmayı hedefledim.

Gençlerimizin bu toprakların yetiştirdiği birbirinden değerli kahramanlarla tanışmalarını istedim” diyor.  

Halen ‘1. Dünya Savaşı Cepheleri’yle ilgili yeni bir dizi üzerinde çalışmaları sürdüren Ünsal'ın okurlarıyla en son buluşan kitabı ise "Çöl Sancısı-Yemen Cephesi." Kısa bir süre önce yayınlanan kitapta 1. Dünya Savaşı'nın önemli cephelerinden olan ve Osmanlı'nın büyük kayıplar verdiği Yemen Cephesi'nde yaşananlar roman kurgusuyla anlatılıyor. İbrahim Ünsal halen Çanakkale Cephesi ile ile ilgili bir kitap üzerinde çalışıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)