adscode
adscode

Boğaz manzarası dünya gençliğini büyüledi

Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan 64 ülkeden 1650 genç sanatçı Boğaz turu yaptı.

Boğaz manzarası dünya gençliğini büyüledi
Etkinlikler
Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali birbirinden renkli ve coşkulu etkinlikle sürüyor.





Boğaz manzarası büyüledi
Festival kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan Boğaz turu bu yılda Eminönü iskelesinden başlayıp Anadolu Kavağı’nda son buldu. Boğazın muhteşem manzarası karşısında büyülenen 1650 kültür ve sanat elçisi yol boyunca hep bir ağızdan kardeşlik türküleri söyledi. Boğaz Gezisi’ne katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gün boyunca yabancı konuklarıyla tek ilgilendi.





“Fahri elçilerimiz”
Geleneksel hale gelen Boğaz Turu ile dünyanın farklı yerlerinden gelen yabancı konuklara İstanbul’un tüm güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Bu yıl festivalde 64 ülkeden 1650 genç sanatçıyı ağırlıyoruz. Bu gençler ülkelerine ve dünyanın neresine giderlerse gitsinler ülkemizin güzelliklerini anlatacaklardır. Onlar artık bizim fahri kültür ve sanat elçimizidir” ifadesini kullandı. Başkan Akgün, Şehir Hatları Vapuru kaptan ve personeline de teşekkür ederek, günün anısında bir plaket takdim etti. Boğaz Turu’na Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Şahin ve Haluk Helvacıoğlu’da katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)