adscode
adscode

Boş kontenjan sayısı neden patladı?

​TEOG'la ilgili olarak dün açıklanan rakamlar gerçekten de çok çarpıcı, boş kontenjan sayısı, tam iki kat artmış. Peki pazartesi başlayacak yeni kayıt döneminde azalır mı?

Boş kontenjan sayısı neden patladı?
Günün Yazısı
 Hiç sanmiyoruz. Çünkü sistem yanlış  ve MEB  kayıtlara hala kağanı hızıyla devam ediyor....
Yeni kayıt döneminde yine eski yöntem uygulanacakmış. Çok yanlış. Isterseniz gelin önce MEB' in açıklamasına bir göz atalım:

40 bin boş kontenjan

Ortaöğretim kurumlarında bu hafta gerçekleştirilen nakil işlemleri ile birlikte Türkiye genelinde 39 bin 037 ilave kontenjan açılmıştır.
3 bin 669 İstanbul'da, 2 bin 067 Ankara'da, bin 357 İzmir'de olmak üzere toplamda 39 bin 037 ilave kontenjan boşalmıştır.
Yeni kontenjanlar için nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günlerie-okul üzerinden yapılabilecek.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Daha hızlı kayıt!

Yeni kayıt döneminde de başvuruların,  okullar  açılmasına rağmen dört gün sürmesini anlamak mümkün değil,. Oysa hafta sonu da dahil, bir, iki günlük bir  başvuru süresi fazlasıyla yeterdi, kayıt süresini daha fazla uzatmak, işi yokuşa sürmekten başka bir şey değildir...
Sistemin kendi  içindeki çelişkiler nedeniyle yeni kayıt döneminde de boş kontenjanlar dolmayacak. Çünkü doldur-boşalt sistemi söz konusu. Yani bir yer dolarken diğer yer boşalacak. Bu mantıkla on yeni kayıt dönemi dahi açsanız, değişen bir şey olmayacaktır,
Daha önce de dikkat çektiğimiz gibi çok az okul dışında puanlarda ciddi düşüşler oldu. Aynı durum kolejler içinde geçerli, 
Peki onca üzüntü, tedirginlik ve telaşa değdi mi? Kesinlikle ihayır,,,
Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)