adscode
adscode

Boş Kontenjanlar Her Yerden Önce 'egitimajansi'nda'

Boş kontenjanları en erken Perşembe günü yayınlanacak. Cuma’ya da kalabilir. Ama yandaki sayfalarda tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Boş kontenjanları da, yeni açılanları da…

Boş Kontenjanlar Her Yerden Önce 'egitimajansi'nda'
Günün Yazısı

Bu arada YÖK’ü anlamak gerçekten de çok zor.

Üniversitelerde kayıtlarda 9 Eylül’de sona erdi.

Yani aradan neredeyse boşu boşuna bir ay geçtikten sonra, şimdi ek yerleştirme başvurularını 4 güne sığdırdı.

Zaman geçti , “süre  kesinlikle uzatılmayacak” diye de  bir  açıklama yaptı.

Madem ki üniversiteler açıldı, madem ki zaman çok önemli, o zaman ek yerleştirme daha önce neden yapılmadı?

Evet üniversitelerin  çoğu açıldı. Derslere başlayalı da çok oldu.  

Bazı üniversiteler, henüz birinci sınıflarda derslere başlamayıp, ek yerleştirmeyi beklese de, bazılarının hiç umurunda değil.

Ama adaylar yine de paniğe kapılmamalı, bu hep böyle oluyor ve bir yolu bulunuyor.

Umarız bu arada yurt , burs ve harç kredisi konusunda da sorunlar yaşanmaz.

Yurtlar pek çok ilde doldu. Yedeğin de yedeği sırada bekliyor. 
Tercih yaparken barınma sorunun özellikle göz önünde bulundurmakta yarar var.

Çünkü bir çok öğrenci bırakın yurdu, ev bile bulamadığı için kaydını dondurmak zorunda kaldı…

 

 

 

 

 ................................................................................................................................................................................

 

SORU: ilk tercihlerde puanların bu kadar düşeceğini tahmin etmediğim için tercih yapmadım acaba ek yerleştirmede tercih yapma hakkım var mı ?

CEVAP: Evet tercih hakkınız var, tercih yapabilirsiniz.

 

 

SORU: YÖK ün 30 yaş üzerindekilere yönelik  sınavsız 2. üniversite projesi vardı, bu konudaki gelişmeler ne aşamada? Gelişmelerle ilgili olarak da bir şeyler yazarsanız geniş bir kitle bilgilenmiş olur.

CEVAP: YÖK Başkanı Özcan’ın bu yönde açıklamaları oldu ama arkası gelmedi.herhalde örgün öğretim değil acık ve uzaktan öğretim yöntemi için söylemiş olabilir…

 

SORU: İlk tercihlerde 200 bin önde olmama rağmen yerleşemedim ve 2. tercihlerde mutlaka yerleşebilmek ümidiyle bekliyorum. Şimdi hemşirelik düşünüyorum.YGS 2 puanıyla ve puanım 242,649 . Maltepe Üniversitesi taban puanı 240 imiş ve 12 boş kontenjanı var. Sizce yerleşebilir miyim ? Ayrıca başka tutabilecek hemşirelik bolumu var mı?

CEVAP: Şansını denemelisin, keşke birinci yerleştirmede yazsaydın da şimdi bu sıkıntıları çekmeseydin. Başka üniversitelerde de kontenjan açıkları var.

 

SORU: Ek yerleştirmelerde hem orgun hem açık öğretim tercih yapıp aynı sene ikisini de kayıt yaptırabiliyor muyuz? Yoksa onun dışında sınavsız ikinci üniversite kaydı diye bir şey duydum, ek tercihlerde orgun üniversite kazanıp bu ikinci üniversite kaydından da yararlanabiliyor muyum ?

CEVAP: Herhangi bir örgün öğretim kurumunu kazanan öğrencilere, açık öğretimde ikinci üniversite şansı tanınıyor. Önce örgünü kazanmanız gerekiyor. Ek yerleştirme ile girerseniz de oluyor.

 

SORU:  Endüstri meslek lisesi makine bölümü mezunuyum. YGS-1 161,369, YGS-2 164,401, YGS-3 169,750, YGS-4 156,807, YGS--5 169,780, YGS-6 171,755 puanları aldm. Kısacası barajı geçemedim. Ama otomotiv teknolojisi bölümü yazdım yerleşemedim. Kk yerleştirme hakkım var mı? Varsa da Ahşap Teknolojisi, Ağaç İşleri, Peyzaj, Süs Bitkileri gbi 2 yıllık bölümlere yerleşme şansım nedir?

CEVAP:Barajı aşamadığınız için ancak sınavsız geçiş hakkından yararlanabilirsiniz. Geçiş yaptığınız bölümlerde de mutlaka açık vardır, onlara başvurmalısınız…

 

 

 

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)