adscode
adscode

Bu kadarı da olmaz! Önce işe başlatıldı, sonra görevden alındı!

MEB'in işlerine akıl sır ermez. Ne zaman, hangi konuda, nasıl bir tavır sergileyeceğini anlamak mümkün değil.

Bu kadarı da olmaz! Önce işe başlatıldı, sonra görevden alındı!
Günün Yazısı
Bırakın iktidar değişikliklerini, bakandan bakana, bürokrattan bürokrata göre bile A'dan Z'ye her şey değişebiliyor...
 
Bu da kafaları karıştırmaya, yaşamları altüst etmeye yetiyor da artıyor. Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi her şey bu kadar basit olmamalı.
 

Ortada kaldık


2009 Yılında Danıştay 12. dairesine açılan evrak no:2009-160282,Esas yı no:2009-8496 sayılı davayı kazandıktan sonra MEB davanın temyiz aşamasını beklemeden benim atamamı yaptı.
MEB hukuk müşaviri Sema Doğru'ya nedenini sorduğumda "temyiz aşaması formalite gereğidir o nedenle MEB sizi bekletmeden atıyor,göreviniz hayırlı olsun"demişti.Şimdi MEB temyiz ret gelmesi sebebiyle beni ve diğer atanan arkadaşlarımı görevden aldı.
Aday memurluğum kalktı,başarılı bir şekilde öğretmenliğimi yaparken MEB toplumda utanç durumuna düşürdü.
12 yıldır okul öncesi için okuyup ,çalışıyorum.Çalışan,üreten bir kadın olmak için uğraştım.Hayatımda yaptıklarımla hep gurur duydum ve toplumda azmim taktir gördü.32 yaşından sonra iki çocuğuma rağmen lisans eğitimini bitirip ücretli öğretmenlikte çalıştım.
MEB 'e atanmam sabrın,azmin eseri oldu,pek çok kadına örnek durumdayken şu anda Devletimizin taktiriyle ortada kaldım.
1.5 yıldır ailemden uzak bir şehirde düzen kurdum,harcamalarımı gelirime göre yaparken bir anda işsiz kaldım.Atandığım yerdeki evi ve eşyalarımı yok pahasına satıp memleketime sanki 'yüz kızartıcı suç işlemiş gibi'geri döndüm.
MEB kadrosunda 1.5 yıldır çalışan öğretmenini temyiz sonucunu beklemeden(süreç devam ediyor)ortada bırakması doğru mudur?
Hepinizin taktirine bırakıyorum ,saygılarımla...
 

MEB ne yapsın?
 
Ortada bir yargı kararı var ve MEB buna uymak zorunda. Düne kadar, yargı kararlarını niye ciddiye almıyor diye eleştirirken, şimdi yerine getiriyor diye eleştirmek, çelişkilerin en büyüğü olur.
 
Gönül istedi ki, bu tür kararları, olayın çok dışındaki yargıçlar değil, Talim Terbiye ve MEB kurmayları, kendileri karar versin.
 
Pedogojik olarak kafalarına yatıyorsa olur demeliler, değilse hayır deyip işi baştan kestirip atmalılar. Görev başlatıldıktan, hele hele stajyerliği kalktıktan sonra sonra alınan böylesi bir karar, her şeyden önce moral çöküntüsü yaratmıştır ki, buna da kimsenin hakkı olmamalı...
 
MEB, eminiz ki hem yargı kararlarına saygı gösterecek, hem de öğretmenlerinin haklarını koruyacaktır... 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)