adscode
adscode

BU NASIL ULUSAL YAS!

Soma’daki ülkemiz tarihinin en büyük iş cinayetinde hayatını kaybeden yüzlerce maden işçisini anmak için Siverek Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan üyelerimiz…

BU NASIL ULUSAL YAS!
Sendikalar
“Yas tutana saygı duymak” insanoğlunun kadim yasalarındandır. Ancak bu ülkede, insanlarımız matem hakkından dahi mahrum bırakılmaktadır. Kaldı ki hükümet tarafından üç günlük ulusal yas ilan edilmişken, çocuklara insan yaşamının önemini, yaşanan felaketler karşısında ulusal duyarlılık göstermek bilincini aşılamak isteyen öğretmenlerimiz hakkında tutanak tutulması, ulusal yas ilan edenlerin ne kadar samimiyetsiz olduğunu göstermektedir.
Kibir ve zulümle bezenmiş bir iktidarın, gölgesinden dahi korktuğu bugünlerde baskı ve sindirme politikaları tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmektedir.
Siyasi iktidar, Gezi Parkı eylemleriyle başlayan, 17 Aralık operasyonu ve Soma faciasıyla devam eden toplumsal muhalefetin intikamını almaya devam etmektedir. Yaşananlar bu ülkede hırsızların, zalimlerin değil; zulme ortak olmayanların, demokrasi talep edenlerin ve ifade özgürlüğü gibi en temel hakkını kullananların cezalandırılmak istendiğini göstermektedir.
Biliyoruz ki muktedirlerin asıl saldırısı; eşitlikten, özgürlükten, adil ve demokratik bir yaşamdan yana tavır koyan herkese karşıdır! Dolayısıyla üye ve yöneticilerimizi, disiplin soruşturmalarıyla ve işsiz bırakmayla tehdit edenler, farklı düşünen bütün kesimlere gözdağı vermek istemektedir.
Grev hakkımızdan, uluslararası hukuktan, anayasadan bihaber olan ve "ben yaptım oldu" diyerek attıkları her adımı meşru görenler bilmelidir ki, bugüne kadar bu tarz baskıcı uygulamalara karşı asla boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz.
Sendikamızın mücadele kararlığını sınamaya kalkanları ise uyarıyoruz! Bizleri yoksullaştıran, yoksunlaştıran, haklarımızı ve güvencelerimizi birer birer tırpanlayan, kendilerine muhalif her sese polisle, yargıyla karşılık verenler bilmelidir ki, ayakları altındaki zemin her geçen gün biraz daha kaymaktadır. Demokrasi taleplerine tahammülsüzlüğün, başlatılan cadı avının nedeni de budur.
 
Veli DEMİR
Genel Başkan

TUTANAĞI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)