adscode
adscode

Bugün Dünya Mülteciler Günü

"Dünya Mülteciler Günü" her yıl dünyada 20 Haziran tarihinde mültecilerin sorunlarını ve durumunu insanlara anlatabilmek için anılıyor.

Bugün Dünya Mülteciler Günü
Tarihte Bugün
Pakistan,dünyada en fazla mülteci barındıran ülke konumunda bulunuyor.

Afganistan'da uzun yıllardır süren savaş hali nedeniyle yüz binlerce Afgan mülteciyi barındıran ülkede Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin raporlarına göre kayıtlı 1.6 milyon mülteci bulunuyor.

Bunların ezici bir çoğunluğunu Afgan mülteciler oluştururken yaklaşık 1 milyon mültecinin da kayıt altına alınamadan Pakistan'da barındığı tahmin ediliyor. Fotoğrafta başkent İslamabad yakınlarındaki Afgan mülteci mahallesindeki çocuklar görülüyor.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nden Volkan Görendağ: "Türkiye, yakın gelecekte bir geçiş ülkesi olmaktan çıkıp iltica ülkesi olacak"

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nden Volkan Görendağ, mülteciler için Türkiye'nin yakın gelecekte bir geçiş ülkesi olmaktan çıkıp iltica ülkesi olacağını savundu.

Mülteci Hakları Koordinasyonu bileşeni örgütlerinden temsilciler, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Mülteci Hakları Koordinasyonu adına Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nden Volkan Görendağ, Demora Otel'de düzenlenen programda, "başta Suriyeli ve Afgan mülteciler olmak üzere diğer mülteci grupları, karşılaştıkları sorunlar ve Geri Kabul Antlaşması'nın imzalanması gibi gelişmelerle Türkiye'nin yakın gelecekte bir geçiş ülkesi olmaktan çıkıp iltica ülkesi olması yolunda ilerleyeceği" görüşünü dile getirdi.

Görendağ, söz konusu gelişmelere ilişkin, göç ve iltica alanında Türkiye'nin insan ticaretini önleme-cezalandırma konusunda yasal düzenlemeler yapması ve mağdurlara etkin destekle koruma sağlaması gerektiğini söyledi.

Volkan Görendağ, "Mülteci Hakları Kordinasyonu olarak AB ile imzalanmış olan Geri Kabul Antlaşması çerçevesindeki uygulamalara muhatap olacak göçmen ve mültecilerin uluslararası hukuk, AB standartları ve Türkiye'nin ulusal mevzuatlarından kaynaklanan hakların korunması noktasında ciddi endişeler taşımaktayız" diye konuştu. - Ankara



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)