adscode
adscode

Canlı yayında öğretmen tartışması

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in sözleri öğretmenlerin tepkisini çekti.

Canlı yayında öğretmen tartışması
Öğretmen
Güncelleme : 11-Jan-24 18:09

Habertürk ekranlarına konuk olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in sözleri öğretmenlerin tepkisini çekti.

Ankara için aday isimler tartışılırken gazeteci Nagehan Alçı, "Ankara için genç bir isim üzerinde duruluyor. Kahramankazan Belediye Başkanı..." yorumunda bulundu.

Emir ise Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'u kastederek, "Sizinle bahse girerim ihtimal o. Kazan da benim seçim bölgem. Mesleğini biliyor musunuz Kazan Belediye Başkanının? Öğretmen..." dedi.

Daha sonra ise Murat Emir, "Öğretmenliği ile ilgili bir sorunum yok, çok iyi bir belediye başkanı olabilir ama Kazan konusunda olamayacağını biliyorum" ifadelerini kullandı. 

Öğretmenler Murat Emir'e tepki gösterirken sendikalar da açıklama yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Öğretmen” kimliğini aşağılayan, sefalet ve cehalet örneği CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’i şiddetle kınıyorum.! Murat Emir’in bir canlı yayında “Öğretmen!” derken ne kadar aşağılayıcı, ne kadar iğrenç bir iması var bakar mısınız? Siyasette kimin nereye ne adayı olacağı bizim konumuz değil ama öğretmeninin emeğini unutan, mesleğini aşağılayan, saygısız, vekil olan ama adam olup olmadığı kurduğu cümleden, yaptığı imadan anlaşılan, bu cehalet abidesi tüm öğretmenlerden özür dilemelidir" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise X hesabından "Adam olamazsın” demiş ya… İşte tam da öyle bir şey! #ÖzürDileMuratEmir" paylaşımını yaptı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da "Öğretmenlik kadar şerefli bir mesleğim olduğu için gurur duyuyorum!

Sadece muhalefet etmek arzusuyla, “öğretmenlik” gibi yüce bir mesleği hakir gören, küçümseyen CHP Milletvekili Murat Emir; kendisinin ve partisinin bir öğretmene nasıl baktığını apaçık göstermiş, kendisini küçük düşürmüştür.

Gücünü, emeğini, hayatını bu şerefli mesleğe adamış tüm öğretmenlerimiz adına; kendisini bu talihsiz ifadesiyle ilgili özür dilemeye davet ediyorum!

Unutmayın sayın Murat Emir, Türkiye Cumhuriyetini Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur iyi öğrenin.

Ve tekrar!
Gururla söylüyorum" diye konuştu.

Murat Emir ise Sehat Oğuz'un tweetini alıntılayarak şunları söyledi: "Sayın Başkan Sehat Oğuz, sözümü tam kestiğiniz yerde öğretmenlerin herşeyi ve elbette belediye başkanlığını en iyi şekilde yapabileceklerini, öğretmenlerin başımızın tacı olduğunu söylüyorum. İfade etmeye çalıştığım gazetecinin sizinle ilgili en kolay ulaşabileceği bilgileri dahi bilmediğiydi. Cümleyi ortasından kesmeseydiniz daha anlaşılır olurdu. Yine de sizi kırmayı aklımdan bile geçirmediğimi bilmenizi isterim. Onur ve gurur duyulacak bir mesleğiniz var. Saygılarımla."

Eğitim İş: "Belediye başkanları liyakate göre atanarak belirlenmez. Halkın oylarıyla seçilir ve belediye başkanı olmanın herhangi bir okulu yoktur, halkın teveccühü belirleyendir. Tıpkı milletvekilleri gibi. Yani her meslek grubundan nasıl belediye başkanı oluyorsa (ve olmalıysa) öğretmenlerden de belediye başkanları ve vekiller çıkması bir o kadar doğaldır.
Sayın Emir, ülkesinin de partisinin de kurucusunun bir Başöğretmen olduğunu, o Başöğretmenin Cumhurbaşkanı iken bile sınıfta öğretmenin önüne geçmediğini, ülkenin geleceği olan nesilleri öğretmenlere emanet ettiğini unutmamalıdır.

Bu vesileyle altını çiziyoruz ki; Eğitim-İş olarak bizim mücadelemiz belli bir partiyle değil eğitimi ve eğitim emekçisini hedef alan, onları geriletmeye ve değersizleştirmeye çalışan her odakladır, herkesledir. Bu yüzden isminin önünde hangi partinin, hangi ünvanın olduğu önemli değildir. Başöğretmenin eğitim neferlerini kimsenin değersizleştirmeye hakkı yoktur.
Kamuoyu önünde CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’e çağrıda bulunuyoruz, tüm öğretmenlerden özür dilemeye davet ediyoruz."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)