adscode
adscode

Çocuk modeller için 'müstehcenlik' davası

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne gönderilen ihbar mailinde ünlü bir çocuk giyim firmasının internet sitesi şikayet edildi.

Çocuk modeller için 'müstehcenlik' davası
Türkiyeden Haberler
Gönderilen mailde bahse konu sitede, 'çocuk istismarı niteliğinde olan çocuk fotoğraflarının kullanıldığı' belirtildi.

Soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı firma yetkililerinin ifadelerini aldı. Şirket yetkililerinden Turgut D. fotoğrafların özel bir fotoğrafçı tarafından çekildiğini, çocuk mankenlerin anne ve babalarından izin alındığını belirtti. Savcılık, çocuk mankenlerin sitede yayınlanan fotoğraflarını bilirkişiye gönderdi.

Bilirkişi raporunda, kız çocuk mankenlere ait fotoğrafların müstehcenlik tanımında olduğunu, açıklık ve çıplaklık unsurlarını barındırdığını belirtti. Fotoğraflarda kız çocuklarına dişilik vasfı kazandırılmaya çalışıldığına vurgu yapılan raporda, "dişiliğin ön plana çıkarılarak çekilmiş fotoğrafların ar ve haya duygularını incittiği, bu fotoğrafların cinsi arzuları tahrik edebilir nitelikte olduğu, bu suretle bahsi geçen bu fotoğrafların müstehcen olduğu.." ifadeleri kullanıldı. Bunun üzerine savcılık firma yetkilileri Turgut D., Erdem E. ve Sinan E. hakkında, "müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanma" suçundan dava açtı. Sanıklar hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis isteniyor.


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)