adscode
adscode

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı Başvuruları Başladı

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (ÇUÖS), 3 Mayıs 2014'te Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Iğdır, Bakü, Münih, Köln, Berlin ve Belçika'da yapılacak. Başvurular, 15 Nisan tarihinde sona…

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı Başvuruları Başladı
Eğitim
Sınav, 3 Mayısta saat 9.30'da başlayacak. Adaylar başvuru ücreti olarak, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Iğdır için 50 dolar, Bakü için 90 dolar, Münih, Köln, Berlin ve Belçika için 70 Euro yatıracak. Sınav ücretini Ziraat Bankası hesabına yatıran yabancı öğrenciler, Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi internet sitesinde yer alan çevirim içi kayıt formunu doldurarak ön başvurularını yapabilecek. Ön başvurularını yapan adayların şahsi dosyalarının oluşturulup arşivlenmesi için de pasaport ile banka dekontunun kopyasının Bakü için isoasya@cu.edu.tr, Münih, Köln, Berlin ve Belçika için isoeu@cu.edu.tr, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Iğdır için isotr@cu.edu.tr e-postalarına göndermesi gerekiyor.
ÇÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi (ISO) Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev, geçen yıl üç ÇUÖS yaptıklarını belirten Prof. Dr. Sarıyev, 2014 öğretim yılında 10 merkezde sınav yapacaklarını duyurdu.
ınav süreci işleyişi hakkında da bilgi veren ISO Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev, "ÇUÖS için başvurular merkezimiz tarafından kabul ediliyor. Ofisimizce yapılan sınavın sonuçları komisyon tarafından değerlendirildikten sonra, oluşturulan sınav sonuç belgesi adayın adresine gönderiliyor. Sonuçların ilan edilmesinden sonra ise adaylardan tercih başvuruları alınıp, hazırlanan bilgisayar programı tarafından yerleştirme yapılınca da duyurusunu gerçekleştiriyoruz. Kabul yazısı gönderdiğimiz öğrencilerin öğrenim vizesi alması ve kayıt işlemlerinin gerçekleşmesi noktasında da yine ofisimiz gereken yardımı gösteriyor." şeklinde konuştu.
HEDEF BİN ÖĞRENCİ
Çukurova Üniversitesi'nin değişik fakültelerinde bu yıl 749 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğün hatırlatan Prof. Dr. Alhan Sarıyev, "Ön lisans 13, lisans 401, lisansüstü 156 olmak üzere, 376'sı kendi imkanları ile gelen 194'ü burslu, toplam 570 öğrencimiz bulunuyor. Buna ek olarak özel öğrenci başvurusuyla gelen öğrenci sayımız 86, yatay geçiş başvurusuyla gelen öğrenci sayısı 47, Suriye ve Mısır'dan gelen öğrenci sayımız 133. Bu rakamlara Erasmus'u da eklediğimiz zaman sayı 749 oluyor. İyi bir rakam olabilir, ama hedefimiz 2013-2014 öğretim yılında bin yabancı öğrenciyi üniversitemiz bünyesine katmak." dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)