adscode
adscode

'Dersimiz Hiç Önemsenmiyor'

Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinin Sorunları

'Dersimiz Hiç Önemsenmiyor'
Eğitim


Değerli Abbas Bey: Teknoloji Tasarım Öğretmeni olarak ders saatlerimizin azaltılması ve artık herkesin dersi işe yaramaz bir ders olarak görmesinden dolayı çok mutsuzuz. Ders saatlerinin düşürülmesi nedeniyle koca ilçede 1 Teknoloji Tasarım normu var. Zaten alan değişikliği ile bir çok kişinin Teknoloji Tasarım öğretmeni olması nedeniyle çok sıkıntı içindeyiz.
 
 Eğer dersimiz 5 ve 6. Sınıflara konulmayacak ise, dersimizin tamamen kaldırılıp okullarda “Proje Koordinatör” öğretmeni olarak görev yapabiliriz. Dünyanın ARGE ye bu kadar önem verdiği bir dönemde bizim dersimizin çok daha kıymetli olması lazım. Biz çocuklara hayatta kullanabilecekleri yaratıcı düşünmeyi, proje üretmeyi mevcut bir ürünü inovasyonu kullanarak daha da geliştirmeyi, hayata dair sorunlardaki problemleri çözme becerisini öğretiyoruz. Diğer derslerin hiçbiri bu anlamda öğrenciyi hayata hazırlayamıyor, sadece sınava hazırlıyor.

Sınav bittikten sonrada ne Türkçe dersinden öğrendiğimiz Dil Bilgisinin önemi kalıyor, nede Matematikte öğrendiğimiz Karekök vb. konuların önemi kalıyor. Nede diğer derslerden öğrendiğimiz konuların önemi kalıyor.
 
 Lütfen öğrencilerimizin sınırlarını keşfede bilmeleri, kendilerini geliştire bilmeleri ve ülke menfaatine uygun proje ve tasarımlar üretebilmesi için derslerimizi gereken önem verilsin. Bu yazımı okumaya zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. İnşallah Biz Teknoloji Tasarım öğretmenlerinin sorunlarını kısa zamanda çözülmesi için yardımcı olursunuz.


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)