adscode
adscode

Efe’nin Hayatını Alan Göstermelik Denetim

6 yaşındaki Efe’nin okul tuvaletindeki lavabonun kırılması sonucu ölmesi üzerine bir yetkili, “Denetim de imar planı da göstermelik” dedi

Efe’nin Hayatını Alan Göstermelik Denetim
Özel Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığıbürokratları, 6 yaşındaki anaokulu öğrencisi Efe Boz’un geçtiğimiz yıl 12 Mayıs’ta, okul tuvaletindeki lavabonun kırılması sonucu boğazı kesilerek yaşamını yitirmesi üzerine kurulan Meclis komisyonunda çarpıcı itiraflarda bulundu.

Anne şikayet etti
Efe Boz’un talihsiz ölümü için 
TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan komisyonda duygusal anlar yaşandı. Anne Nurdan Boz gözyaşları içinde oğlunun nasıl öldüğünü anlatırken,MEB yetkililerini suçladı. Boz, MEB’in önce olayın üzerine örtmeye çalıştığını, Başbakan Erdoğan’la görüşmesinin ardından müfettişlerin gerçeği ortaya çıkardığını belirtti.

Anne Boz, “Okul çatısı altında artık çocuklar ölmesin. Başka Efe’ler ölmesin” dedi. Bir yıl içinde 10 çocuğun okul binalarındaki eksiklikler nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydeden anne Boz, anaokulu öğrencilerinin eğitim gördüğü binaların standartlara uygun olmadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi de ilköğretim ile ortaöğretim öğrencilerinin aynı binada eğitim aldıklarını, yeni yapılan okullarda ise öğrencilerin binaya ayrı girmesi için önlemler alındığını kaydetti. Yönetim ve idarede sorunlar olduğunu kabullenen yetkili, maddi imkansızlıklar nedeniyle tam donanımlı okul yaptırılması ve her anaokulu öğrencisine görevli veremediklerini kaydetti.
Komisyon Başkanının anaokullarının bina standartlarına ilişkin bir 
yönetmelik, mevzuat hükmü olup olmadığı sorusu üzerine MEB yetkilisi anaokullarına ilişkin somut standart olmadığını kaydetti.
İçişleri Bakanlığı yetkilisi ise, “Yönetmelik ne yapsın, denetimlerin adam gibi yapılması lazım. Müteahhitlere para ödenirken, kontroller de birebir yapılmalı. Birçok alanda standartlarımız yok. Etkili 
denetim ve hesap verme yok. Bizim bir bölge okul binamız çöktü Çeltiksuyu’nda 90 çocuuğumuzu kaybettik. Göstermelik denetim, imar planı göstermelik. Van’daki çöken okullarda da aynı sorun var” dedi.
Komisyon okul inşa ve yönetimlerinde kontrol-denetim hassasiyetinin  yaygınlaştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na uyarı yazısı gönderecek.

milliyet

 


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)