adscode
adscode

Eğitim Çalışanları Arasında Ayrımcılık Yapılmamalıdır!

DES: "EĞİTİMDE SİSTEMİK DEĞİŞİMLERE DEVAM EDİLMELİDİR"

Eğitim Çalışanları Arasında Ayrımcılık Yapılmamalıdır!
Sendikalar
Her eğitim yılı başında yalnızca öğretmenlere verilen ve bu yıl 740 TL olarak ödenen 'Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği'nin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "18. Milli Eğitim Şurasında sendikamızın müzakere, öneri ve gayretleriyle 'Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği'nin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi hususu şura kararı haline gelmişti. Kimi eğitim reformlarını Milli Eğitim Şura kararlarına dayandıran hükümetin, eğitim öğretime hazırlık ödeneği konusundaki şura kararını da hayata geçirmesini istiyoruz" dedi.

 

DES'in eğitim çalışanlarına kazandırdığı şura kararlarından birisi olan 'Eğitim öğretime hazırlık ödeneği'nin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi ile birlikte eğitim çalışanları arasında yıllardır süregelen adaletsiz uygulamanın son bulacağını söyleyen DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, "Sendikamız 18. Milli Eğitim Şurasında "Eğitim ordusunun gizli kahramanları olan hizmetli, şoför, bekçi, hademe, memur ve şeflerden oluşan eğitim çalışanlarına da Eğitim Öğretim Tazminatının verilmesi ve tayin, terfi ve görevde yükselme sistemlerinin adaletli ve objektif  kriterlere göre yeniden belirlenmesi" yönünde bir teklif sunmuş, bu önerisini kulis çalışmalarıyla şura kararı haline getirmiştik. Şimdi hükümetin bu öneriyi mevcut torba kanun düzenlemelerinden birisine eklemesini bekliyoruz" diyerek hükümet üyelerine seslendi.

 

DES'in Erzurum şubesinde konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması yapan Kotanlı, Eğitim çalışanlarının sorunlarına acil ve kalıcı çözümler bulunmasını ve bir maaş düzeyine yükseltilmiş eğitime hazırlık ödeneği düzenlemesi maharetiyle atılacak adımla hükümetin ustalık dönemine yakışır bir iş yapmış olacağını ifade etti.

 

EĞİTİMDE SİSTEMİK DEĞİŞİMLERE DEVAM EDİLMELİDİR

Kotanlı, açıklamasında şöyle devam etti; Kangren haline gelmiş sorunlarla ve büyük başarısızlıklarla boğuşan Milli eğitimde 'Sistemik değişim' ile ancak sonuç alınabilir. Eğitimdeki reform alanları birbirini doğrudan etkilemektedir. Türk eğitim sisteminde topyekûn ve kapsamlı reform girişimlerine ihtiyaç vardır. Eğitimi deneme tahtası olmaktan, öğrencilerimizi ise kobay olmaktan kurtarmak için reform hareketlerinin uygulama öncesi modellerin test edilmesine olanak tanıyacak 'pilot uygulamalar' ile yola devam edilmelidir.

 

Bilindiği gibi 13 Eylül 20144 tarihinde Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavlarının 13.09.2014 tarihinde yapılacağı daha önce Bakanlığımızca duyurulmuştur. Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavına girecek Personellerimizin Sınav başvurularının yapılması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ile görüştük, başvuruların bir an önce yapılmasını istedik.

    

Aynı zamanda, Unvan Değişikliği Sınavına girecek Personellerin sınavlara hazırlanabilmeleri için, Unvan Değişikliği sınav konuları ve ağırlıklarının bir an önce tespit edilip, kamuoyuna gerekli duyurunun yapılmasını Milli Eğitim Bakanlığından talep ettik.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)