adscode
adscode

Eğitim-Sen'den Oturma Eylemi

​Mersin’de Eğitim-Sen üyeleri, Eğitim-Sen ve bağlı olduğu KESK’e yönelik soruşturma, sürgün ve görevden alma girişimlerin son dönemde arttığı gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

Eğitim-Sen'den Oturma Eylemi
Sendikalar
Mersin'de Eğitim-Sen üyeleri, Eğitim-Sen ve bağlı olduğu KESK'e yönelik soruşturma, sürgün ve görevden alma girişimlerin son dönemde arttığı gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.
Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyeleri, öğle saatinde İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplandılar. Burada sloganlar atarak sendika üyelerine yönelik baskıları protesto eden grup, sürgün, soruşturma ve ceza uygulamalarının bir an önce sona ermesini istediler.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, grup adına yaptığı konuşmada, son dönemde Eğitim-Sen ve bağlı olduğu KESK üyelerinin idari soruşturmalara ve baskılara maruz kaldıklarını söyledi. KESK'in, bu ülkenin demokrasi mücadelesinde, emekçilerin hak kazanımlarında, özgürlükler ve barış mücadelesinde önemli katkılar sunan, önemli bedeller ödeyen bir örgütlenme olduğunu belirten Muşlu, uygulanan baskı politikalarından hükümeti sorumlu tuttu. Muşlu, "Eğitim-Sen'in ve KESK'in böylesi bir misyonu karşısında mevcut iktidarın ve iktidara bağlı organların üyelerimizi idari soruşturmalar kıskacına almaları asla kabullenilemez. Konfederasyonumuza bağlı Eğitim-Sen'in üyelerinin karşı karşıya kaldığı gözaltı, tutuklama, idari soruşturmalar, sürgünlerin sayısı son dönemlerde daha da artmaya başlamıştır. Ancak ne Eğitim-Sen ne de KESK bu tür yönelimler karşısında geri adım atabilecek, yılacak bir örgüt değildir" dedi.

Özellikle son dönemlerde uyarı ve kınama cezalarının yanı sıra kademe ilerlemesinin durdurulması, hatta devlet memurluğundan uzaklaştırma cezaları verilmeye başlandığını öne süren Muşlu, "Üstelik görev yeri değişikliği kararı verilen arkadaşlarımız var. Bunları protesto ettiğimizi, bu idari soruşturmaların, sürgün ve cezaya dair kararların biran önce durdurulmasını ve bu uygulamalara son verilmesini talep ediyoruz. Eğer bu adımlar, Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı arkadaşlarımızın geri adım atacağını, yılacağını, mücadelesinden geri duracağını hesaplayarak atılan adımlarsa bu beyhude bir çabadır. Buradan tekrar ilan ediyoruz ki, KESK, Eğitim-Sen ve diğer iş kollarındaki üye arkadaşlarımız asla bu baskı, sürgün ve ceza politikalarından yılmayacak, geri adım atmayacak, mücadelesini daha da yükseltecektir" diye konuştu.

Eğitim-Sen üyeleri daha sonra idari soruşturmaların son bulması, verilen cezaların geri alınması ve sürgün politikalarının durdurulması için 5 dakikalık sembolik oturma eylemi yaptılar. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)