adscode
adscode

​Eğitimin Görmezden Geldiği Çocuklarımız!..

Türkiye'de engelli ya da üstün yetenekli olmak, dışlanmanız için yeter de artar. Oysa onların da, en az diğerleri kadar, eğitimden yararlanma hakları var ama ara ki bulasınız...

​Eğitimin Görmezden Geldiği Çocuklarımız!..
Günün Yazısı
Engelli öğrencilerin, günümüz eğitim sistemlerinde, ayrı okullarda, ayrı sınıflarda değil, kaynaştırılmış eğitimle herkesin gittiği okullarda öğrenim görmeleri öngörülüyor. Ancak bunu hala kabullenebilmiş değiliz. 

Bu noktada belki de öncelikle düşünce özürlü olanları eğitmemiz gerekiyor!..

Üstün yetenekli ya da üstün zekalı öğrencilere gelince, onlar bir ülke için en büyük doğal zenginlik ama eğer değerini biliyorsanız!
Onları sıradan eğitim koşullarına mahkum edemezsiniz, gidebilecekleri yere kadar takip edip, desteklemelisiniz ki fark yaratabilsinler.

MEB'e sorarsanız, asayiş berkemal ve her şey kontrol altında. Ne engelliler konusunda ne de üstün zekalı ve üstün yetenekliler konusunda hiç bir sorun yok ve gereken her şey yapılıyor.

Aynı soruyu bir de bu çocuklarımızın yakınlarına sorun! Alacağınız cevap çok farklı olacaktır...

Elbette kabahatli aramıyoruz ama ne olur artık bu konulara daha fazla önem verilsin. Ama lafla ya da göstermelik projelerle değil, devamlılığı olan sahici yaptırımlarla...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)