adscode
adscode

Eğitimin liderleri EDU SUMMIT’te buluştu

Türkiye’de ilk defa eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın katılımlarıyla Vakıf Üniversiteleri…

Eğitimin liderleri EDU SUMMIT’te buluştu
Eğitim
Türkiye’de ilk defa eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın katılımlarıyla Vakıf Üniversiteleri Birliği’nin öncülüğünde, 16 Nisan 2014 Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleşti.


Vakıf Üniversiteleri Birliği tarafından tasarlanan EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’nin ilki Türkiye’de eğitim ve yükseköğretimde yeniliklerin paylaşıldığı bir zirve olarak geniş bir üst düzey katılımla gerçekleşti. Üniversiteler, orta öğretim kurumları yöneticileri ve eğitim dünyasına yön veren diğer karar vericileri her yıl bir araya getirmeyi amaçlayan EDU SUMMIT’in ilk sene başlığı “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında eğitim ve yükseköğretim” oldu.
 
Üç ana başlık altında Türkiye’nin 2023 yılındaki eğitim ve yükseköğretimini resmetmeyi amaçlayan etkinlikte bu alanların önde gelen isimleri düşüncelerini paylaştılar. “Geleceğin Üniversitelerini Kurmak: Türkiye’nin 2023 Yükseköğretim Vizyonu”, “2023 Gençliğini Yetiştirmek: Orta Öğretimde Yeni Yaklaşımlar” ve “İş Dünyası 2023 Üniversitelerinden Ne Bekliyor” oturumlarında eğitim ve yükseköğretimin 20 önemli ismi görüşlerini aktardılar.
 
Taksim The Marmara Oteli’nde sabah 09:00’da Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Sayın Rifat Sarıcaoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik saat 15:30’a kadar sürdü.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)