adscode
adscode

'Emin Karip'e Ülkemiz ve Milletimiz İçin Çağrıda Bulunuyoruz'

Emin Karip'e Ülkemiz ve Milletimiz İçin Çağrıda Bulunuyoruz

'Emin Karip'e Ülkemiz ve Milletimiz İçin Çağrıda Bulunuyoruz'
Eğitim
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip Beyefendiye Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri olarak ülkemiz ve milletimizin geleceği için çağrıda bulunuyoruz. Artık geç kalma lüksümüz yok!
 
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tüm kademelerde zorunlu Bilişim Eğitimi için ders çizelgelerinde artık gerekli değişikliği yapmalıdır. Neden mi?
 
Bilim ve teknolojinin, bir toplumun birliği, bütünlüğü, refahı, gücü ve bekası üzerinde çok etkisi vardır.Tarih boyu teknolojik güç dünyaya hükmetmiştir. Teknolojik güç, ekonomik güce, toplumun ilmi kapasitesine ve bunun en önemli unsuru olan eğitime bağlıdır.
 
Teknoloji üretilemiyorsa mecbur kalındığından satın alınacaktır. Bu ise dışa bağımlılığı oluşturacaktır. Dışa bağımlılık ise esaretin ta kendisidir.
Zamanımızda bunun adına geri kalmışlık denir ki, ölçüsü yoktur. Daha fazla Pazar olması için adları kalkınmakta olan ülkeler olarak lanse edilirler. Bu durumda daha ucuz olan verimsiz ikinci el teknolojilerle, nefes, nefese gelişmeye uğraşırlar. Hiç bir şansları yoktur. Kendilerine teknolojiyi satan ülkelerle asla rekabet etme şansları olamaz. Oldurulmaz. Ekonomik bağımsızlık, kesinlikle teknolojik bağımsızlığın temelidir. Buna göre artık ülkemizin kalkınması için gerekli kararların alınması gerekir.
 
21. Yüzyılda ülkemizde ders çizelgelerine baktığımızda Bilişim Eğitimi adına çok kötü bir tablo vardır. Dersler sadece 5. ve 6. sınıflarda zorunludur ve ülkemizin teknoloji üretememesinde, tasarım yapamasının altında yatan neden eğitimsizliktir. Gençlerimizin teknolojiye karşı ilgi ve yeteneklerini geliştirmemiz için Bilişim dersi her kademede zorunlu olması gerekirken gereken adımlar hiç atılmamaktadır. Donanım, Yazılım ve Dijital okuryzarlık gibi Bilişim Teknolojilerinin kapsamlı 3 alanında her kademede zorunlu BİLİŞİM EĞİTİMİ ile çocuklarımızı eğitirsek kazanan ülkemiz olur...

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)