adscode
adscode

Engelleri Açıköğretimle aştı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 7’den 70’e herkese eğitim olanaklarını ulaştırmaya devam ediyor.

Engelleri Açıköğretimle aştı
Eğitim
Her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı hayatlara değer katmanın mutluluğunu birlikte yaşayan Anadolu Üniversitesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılını mezunlarıyla birlikte geride bıraktı. Türkiye’nin dört bir yanından ve toplumun farklı kesimlerinden gelerek Açıköğretim Fakültesi Mezuniyet Töreninde buluşan mezunlar, Açıköğretim’e ilişkin görüşlerini ise şu şekilde dile getirdiler: 

Baba-Oğul mezuniyet sevincini yaşadılar

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2013-2014 eğitim-öğretim yılında mezun olma başarısı gösteren Engin Çelik mezuniyet töreninde çifte mutluluk yaşadı. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden mezun olan oğlu Gökselin Burak Çelik ile birlikte mezun olmanın sevincini yaşayan Engin Çelik, yaşadığı mutluluğu şu şekilde dile getirdi: “Bu yıl oğlumla birlikte mezun olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu gururu bize yaşattığı için Anadolu Üniversitesi ailesine çok teşekkür ediyorum. Yaşadığım duygu için ise, anlatılmaz yaşanılması gerekir diyorum. 46 yaşında biri olarak da eğitim ve öğretimin yaşı olmadığına inanıyorum.”

“Açıköğretim Fakültesi bana okuma alışkanlığımı geri kazandırdı”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Songül Demirel, 18 yıldır Hemodiyaliz Hekimi olarak görev yapıyor. Evli ve iki çocuk sahibi Demirel, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Bölümünden bu yıl mezun oldu. Meslek hayatına aktif olarak devam ettiği için ikinci üniversiteyi dışarıdan okuması gerektiğini belirten Songül Demirel, Açıköğretim ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Eşim Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Adalet Bölümünde okuyordu. Sistem ve kaynak kitaplardan övgü ile bahsediyordu. Ben de Açıköğretim okudum, özel hayatımda öteden beri yapmak istediğim bir dileğimi gerçekleştirme olanağı sundu Açıköğretim bana. Merak ettiğim birçok bilgiye ulaştım, bundan sonra da öğrenmek istediklerime ulaşabilmemin yolunu açtı. Adeta eksik bir yanımı tamamlayan bir sürecin başlangıcıydı Açıköğretim benim için.

Okumadan geçen her zamanı kayıp olarak gördüğünü ifade eden Songül Demirel, Açıköğretim Fakültesinin kendisine okuma alışkanlığını geri kazandırdığı kaydetti. Demirel, Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin verilen ders kitapları okumalarının önemine vurgu yaparken, herkese başarılar diledi.

Prof. Dr. Nilgün Bozbuğa, Açıköğretim Fakültesinde okuduğu iki bölümü de Yüksek Onur Derecesi ile bitirdi  

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Kalp ve Damar Cerrahisi alanında öğretim üyesi olan Prof. Dr. Nilgün Bozbuğa, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ön Lisans’ı Yüksek Onur Derecesi ile bitirdi. Prof. Dr. Bozbuğa ardından, Açıköğretim Fakültesi İşletme Fakültesinden de Yüksek Onur Derecesi ile mezun oldu. 
Prof. Dr. Nilgün Bozbuğa, Açıköğretim Fakültesi ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Eğitim ve öğretimin çok yönlü ve sürekli olması gerektiği günümüzde, ikinci üniversite kapsamında öğrenim olanağı sunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini uzaktan eğitim hizmeti verdiği ve öğrencilerine kendini geliştirme, mesleki donanım kazandırma şansı verdiği için tercih ettim. Açıköğretim Fakültesi bölümlerinde okuduğum alanlardaki dersler, günümüzün değişim ve bilgi çağı gereklerine uygun olarak tasarlanmıştı. Dört yıl süresince gerek kapsamı bakımından yüksek standartlarda ve sistematik, gerekse içeriği yönünden çok iyi hazırlanmış kaynak kitaplarla desteklenen dersleri izleme şansı buldum.”

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin eğitim organizasyonunun iyi yapılmış olması sayesinde her şeyin zamanında, öğrenim takvimine uygun olarak ve hiç aksamadan seyrettiğinin altını çizen Prof. Dr. Bozbuğa, her bir işlemin birçok kanaldan kendilerine duyurulduğunu, öğrencilerin iyi tasarlanmış, kolay erişilebilen elektronik veri sistemi ile kimlik, ders, sınav ve not bilgilerine hatasız ve eksiksiz olarak ulaşabildiklerini belirtti. Prof. Dr. Nilgün Bozbuğa, sınavların çok iyi bir organizasyonla, iyi koşullarda ve hatasız olarak yapıldığını sözlerine ekledi.    
  
Memurluktan Açıköğretime uzanan yol 


Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü mezunu Nazmiye Doğanay, 30 yıllık devlet memurluğu görevinin yanı sıra eğitim hayatını da sürdürmeye devam ediyor. Açıköğretim Fakültesinden mezunun olmanın gururunu ilk olarak 1997 yılında yaşadığını ifade eden Nazmiye Doğanay sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversite eğitimime Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Önlisans Programında başladım ve 1997 yılında mezun oldum. Sonrasında da neden 4 yıllık bir bölüm daha okumayayım diyerek İktisat Fakültesi İktisat Bölümüne başladım. Bu bölümden de kayıp yaşamadan mezun olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Engelleri Açıköğretimle aştı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programından mezun olan Burçin Şahin Dokuyucu, Açıköğretim Fakültesini tercih etme nedenlerine ve mezuniyetine ilişkin olarak şunları söyledi: “Aslında hedefim örgün bir üniversitede hukuk fakültesi okumaktı. Ancak bedensel engelim nedeniyle ulaşımın ve binaların durumunun bana uygun olmayışı benim için de en iyi seçenekler arasında yer alan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini tercih etmeme neden oldu. Bu durum benim hayatımı kolaylaştırdı. Fakat Açıköğretim okumak sanılanın aksine örgün eğitimde okumaktan çok daha zor. Dersler ağır ve size dersleri anlatacak ve danışabileceğiniz bir hocanız yok.  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini okumak hayallerimin yönünü değiştirse de, bana çok küçük yaşlardan beri hayalim olan, bütün engellemelere ve olanaksızlıklara rağmen diplomamı kazandırdı. Yakın zamanda iş hayatına başlamak için girişimde bulunduğumda elimde, işverenlere sunabileceğim ve vasıflı bir üniversite mezunu olduğumu kanıtlayabileceğim bir belge var. Artık işverenlerin karşısına güvenle ve daha kendinden emin bir şekilde çıkacağım. İyi bir iş sahibi olduğumda da engellerin ve imkânsızlıkların engellilere engel olamayacağını kanıtlamış olacağım. Açıköğretim öğrencilerine en büyük tavsiyem derslerine çalışabildikleri kadar sıkı ve düzenli olarak çalışsınlar. Ayrıca hayallerine ulaşabileceklerine ve Anadolu Üniversitesinin de bu hayallere ulaşmak için büyük bir fırsat olduğuna inansınlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)