adscode
adscode

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Muammer Yaylalı

Kuruluş tarihi: 2010

Bulunduğu il: Erzurum

Akademik birimleri: Fen, Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler olmak üzere 6 fakültesi, 3 enstitüsü, Yabancı Diller Yüksek Okulu var.  

Öğrenci sayısı: 3098 lisans, 191 yüksek lisans, 17 doktora olmak üzere toplam 3.306 öğrencisi mevcut. 

Akademik personel sayısı: 11 profesör, 10 doçent, 48 yardımcı doçent, 137 araştırma görevlisi, 4 okutman, 6 uzman, 1 yabancı uyruklu öğretim üyesi olmak üzere 217 akademik personeli var. 

Barınma olanakları: Üniversiteye ait 152 kişilik öğrenci yurdun yanı sıra KYK’ya ait 1500 kişilik yurt var. 

Öğrenci kulübü sayısı: 17 öğrenci kulübü mevcut.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Erzurum’da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Türkiye’de yaklaşık 200 üniversite olup bunlardan 8’i teknik üniversitedir. Bu üniversitelerden biri olan ETÜ, toplumla iletişim halinde olan ve toplumun sorunlarına bilimsel çözümler üreten bir üniversitedir. ETÜ, yaşam boyu öğrenmeyi temel ilke kabul ederek bilgi ve bilimin toplumun tüm kesimlerine yayılmasına katkıda bulunan, eğitim kalitesiyle ve bilimsel araştırmalarıyla tanınan bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte.

Sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler açısından da önemli imkânlara sahip olan üniversite kampüsü, şehir merkezinde olup Türkiye’nin en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Palandöken’e 10 dakikalık mesafede ve Doğu Anadolu’nun en büyük alışveriş - eğlence merkezinin hemen yanında bulunmakta. Öğrencilerine birçok alanda geniş imkânlar sunmaktadır. Üniversite gezileri, ücretsiz spor eğitimleri, inovatif projelere sağlanan katkılar ve öğrencilerimizin kariyerlerini planlama konusunda yürütülen faaliyetler bu imkânlardan bazılarıdır.

İletişim bilgisi: www.erzurum.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)