adscode
adscode

Etimesgut’ta Dünya Oryantiring Günü! Hedef: dünya rekoru

11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü rekor katılımıyla Türkiye’de gerçekleşiyor. Birçok okulun aktif olarak katılacağı dev etkinlik, Ankara Etimesgut’ta gerçekleşecek.

Etimesgut’ta Dünya Oryantiring Günü! Hedef: dünya rekoru
Etkinlikler
11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü rekor katılımıyla Türkiye’de gerçekleşiyor. Birçok okulun aktif olarak katılacağı dev etkinlik, Ankara Etimesgut’ta gerçekleşecek. Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Oryantiring Federasyonu önderliğinde gerçekleştirilecek dev etkinliğe katılımın yoğun olması bekleniyor. Bayram havasının yaşanacağı dev organizasyon Göksu Parkında ve yaklaşık 15 km lik bir alanda gerçekleştirilecektir. Organizasyona 2000 öğrencinin katılımı bekleniyor.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu Dünya Oryantiring günü ile ilgili yaptığı açıklamada, kulüp yöneticisi, idareci, antrenör, öğretmen, hakemlere seslenerek, "Bildiğiniz gibi 11 Mayıs 2016 günü, IOF’nin Dünya Oryantiring Günü olarak ilan ettiği proje çerçevesinde 18 yaşına kadar tüm çocukların ve gençlerin aynı gün okullarında, parklarda oryantiring yapması ve bunun bir rekor denemesine dönüştürülmesi hedefleniyor.” diye belirtti. Çolakoğlu, Türkiye'de yapılacak etkinlikler için  “Bu organizasyona Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı üst düzeyde destek veriyor. Bunun bir örneği de Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Göksu Parkında yapılacak olan ve 2000 öğrencinin katılacağı etkinliktir. ” ifadesini kullandı. Oryantiring gününde yapılacak olan etkinliklerde rekor denemesi gerçekleştirilecek. Bu denemeye katılan okullar,  www.worldorienteeringday.com sitesinde bulunan dünya haritasına GPS koordinatlarını girmesi sonucunda okulun yeri haritada işaretlenmiş olacak. Etkinlik gerçekleştirilmesinin ardından etkinlikte oryantiring yapanlara ilişkin fotoğraflar siteye yüklenerek okulun bulunduğu nokta yeşil renge bürünecek. Denemenin amacı tüm dünyayı yeşil noktacıklarla donatmak! 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)