adscode
adscode

Facebook Beğenileriniz Kariyerinizi Etkileyebilir

İş arıyor ya da yakın gelecekte iş değişikliği planlıyorsanız, Facebook’ta bir paylaşımı ya da bir sayfayı beğenirken dikkat etmenizi öneririz. Çünkü adayların Facebook profilini inceleyen işverenler…

Facebook Beğenileriniz Kariyerinizi Etkileyebilir
Sosyal Medya
Kedi videoları, siyasi partiler, müstehcen fıkralar, ağır bir metal grubunun hayran sayfası, özlü sözler, otomobil markalarının sayfaları…

Facebook beğenilerimizin sadece bizi ilgilendirdiğini düşünüyor olabiliriz. Ama CBS News’da çıkan bir habere göre, iş arıyorsanız, CV’nize olduğu kadar, Facebook’taki beğenilerinize de bir çekidüzen vermeniz gerekebilir. 
 
Stanford Üniversitesi öğretim görevlisi Michal Kosinski, bu konuda bir çalışmaya imza attı. Kosinski, bir bilgisayar programından yararlanarak, kişilerin Facebook’taki beğenilerini inceledi ve böylece kişilik özellikleri hakkında tahminlerde bulundu. Çalışmaya katılan 86 bin Facebook kullanıcısının beğenilerini analiz eden programın ulaştığı sonuçlardan birkaçı şöyle: 

Shakespeare’i ve “2001: A Space Odyssey” filmini beğenenler, daha “sanatçı” kişiliğe sahip. 
Ford ya da Rush Limbaugh’yu beğenenler daha “geleneksel”.
Boks sevenler, düzenli insanlar.
Vampirlerle ilgili sayfaları ya da iletileri beğenenler daha anlık yaşayan kişiler.
Bu model elbette kişilerin siyasi eğilimlerini ve dinle ilişki düzeylerini de ölçebiliyor. 
 
Facebook sayfalarından elde edilen veriler, ApplyMagicSauce.com adlı web sitesinde işleniyor. Bireylerin dijital ayak izlerine bakarak psikolojik profillerini oluşturan bu site, verilere erişmek için tabii ki kullanıcılardan izin alıyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)