adscode
adscode

Facebook Reklam Yönetimi

Facebook Reklam Yönetimi ve Facebook’ da ki reklam türleri ne anlama geliyor kısaca bunlardan bahsedelim;

Facebook Reklam Yönetimi
Türkiye'den Haberler
Facebook Reklam Yönetimi ve Facebook’ da ki reklam türleri ne anlama geliyor kısaca bunlardan bahsedelim; Sayfa Gönderisiyle Etkileşim: Facebook sayfanızda paylaştığınız bir gönderiye (fotoğraf, video, link) reklam vermek için kullanılır. Sayfa Beğenmeleri: Facebook sayfanızın beğeni sayısını arttırmak için kullanılır. İnternet Sitesine Tıklamalar: İnternet sitenizin akışını arttırmak için kullanılır. Uygulama Yüklemeleri: Uygulamalarınızın yüklenme sayısını arttırmak için kullanılır. Uygulamayla Etkileşim: Paylaşımlarınıza ait etkileşimi arttırmak için kullanılır. Etkinlik Yanıtları: Facebook etkinliğinizi daha fazla kişiye duyurarak katılımı arttırmak için kullanılır.
  • Hedef Kitle’ yi Belirleme
 Facebook’ta reklam yönetiminde en çok önemsemeniz gereken alan burasıdır. Zira burada reklamınızın hitap edeceği topluluğa neyi göstermek istediğinizi belirleyeceksiniz. Burada şu noktayı hiç unutmamalısınız: Hedef kitlenizi ne kadar doğru bir şekilde analiz ederseniz, reklam performansınız da bir o kadar artacaktır.

Konumlar: Paylaşımlarınızın (reklamlarınızın) hani bölgelerde (ülke, il, ilçe vs.) gösterileceğini seçin. Örneğin sadece Samsun’ da yaşayan kişileri ilgilendiren bir reklam olacaksa konumu sadece Samsun olarak ayarlayabilirsiniz.

Yaş: Reklamınızın gösterileceği yaş aralığını belirleyin. Örneğin borsa ile ilgili bir sayfanız varsa yaş aralığını biraz yüksek tutabilirsiniz.

Cinsiyet: Doğru bir Facebook yönetiminde reklamınızın hangi cinsiyet grubuna gösterileceğini iyi belirlemeniz gerekmektedir. Örneğin kadın bakımı ile ilgili sayfanızın reklamını sadece kadınlara göstermek doğru olacaktır.

Diller: Dil seçeneklerini ekleyin. Örneğin reklamınızı sadece aynı anda Türkçe ve İtalyanca bilen kişilere gösterebilirsiniz.

İlgi alanları: Reklamınızı genel olarak beğenilen sayfalar, hobiler veya belli kategorilere göre seçin. Örneğin Tarkan’ ı Seven Galatasaraylılar şeklinde bir sayfanız var. Bunun için hem Tarkan hem de Galatasaray sayfasını beğenen kullanıcıları hedefleyebilirsiniz.

Bağlantılar: Reklamınızı sayfanızla bir şekilde etkileşime geçmiş, ya da hiç geçmemiş kişilere gösterin. Örneğin reklamınızı, sayfanızı ilk defa tanıtıyor gibi düzenlediyseniz, sayfanızla daha önce bağlantıya geçmemiş kişileri seçmeniz verimli sonuçlara sebep olacaktır.

Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Hedef Kitle Tanımı alanı üzerinden hedef kitle detaylarınızı görebilirsiniz. Ayrıca buradaki gösterge ile hedef kitlenizi ne derecede iyi ayarladığınıza bakabilir, hedef kitlenize göre belirlenen potansiyel erişim sayısını görebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri bitirdikten sonra reklamınız, Facebook’un reklam ekibi tarafından değerlendirilmeye alınacaktır. Eğer Facebook şartlarına uymayan bir durum söz konusu olmaz ise reklamınız olumlu olarak değerlendirilecek ve yayına alınacaktır.

Reklamınızın yayına alınmasının ardından size hem e-posta yolu ile hem de Facebook bildirimi ile reklamınızın yayına alındığı bildirilir. Bundan sonra yapmanız gereken ise; Facebook Reklam Yönetimi sayfası üzerinden yayına alınan reklamlar ile ilgili durum raporlarını ve istatistikleri gözlemleyerek reklam performansınızı arttırmak olacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)