adscode
adscode

GAÜN Öğrencileri Dünya Sekreterlik Gününü Coşkuyla Kutladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından, Sekreter Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayson Karabağ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Dünya Sekreterlik Günü Kutlamaları” adlı…

GAÜN Öğrencileri Dünya Sekreterlik Gününü Coşkuyla Kutladı
Üniversite
GAÜN Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Yönetici Asistanı Sekretere Karşı” konulu tiyatro gösterisiyle başlayan etkinlikte, GAÜN Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü mezunlarından Gökhan Mortaş ve Farun Nisa Akbaş okul ve iş deneyimlerini dinleyicilerle paylaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Mahir Çengel ise “Büro Çalışanlarından ve Sekreterlerden Beklentiler” konulu konuşmasıyla, öğrencilere çalışma hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulunarak, hedeflerini iyi belirlenmelerini söyledi.

Sekreter Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayson Karabağ’a günün anısına teşekkür plaketi ve hediye takdim eden GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, hizmet pazarlamasının önemli bir konu olduğunu ifade etti.

Eğitim, sağlık ve turizm konularında hizmetin öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan Eroğlu,  her kurum ve kamu kuruluşunun yapmış oldukları veya üretmiş oldukları hizmetin satışıyla ilgili başarıya ulaşmak istediklerini söyledi.

Eroğlu, hizmet karmasının en önemli elemanlarından bir tanesinin insan olduğunu belirterek, “Hizmeti alan ve satan insan olarak düşündüğümüz zaman, o kişilerin bazı işleri yaparken eğitimli ve kendilerini geliştirmiş olmaları çok önemlidir. Sekreterlikte bu işin en önemli boyutudur. Bir işletmenin, kamu kurumunun dünyaya açılan kapısıdır. Bir işi yaptırmak isteyen insan sekreter aracılığıyla kurumun en üst düzey yöneticilerine ulaşır” diye konuştu.

Öğrencilere kendilerini yetiştirirken empati yapmalarını tavsiye eden Eroğlu, sekreterlik mesleğinin insanın kendisini yetiştirmesi, karşıdaki kişiye öncelikle de kurumuna saygı duymasıyla başlayan önemli bir konu olduğunu vurguladı.


Sekreterlik Bir Şirketin Temel Taşıdır

Sekreterlik mesleği ve önemi hakkında bilgi veren Sekreter Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayson Karabağ, 30 yıl önce Türkiye’de sekreterlik üzerine çalışma yaptığı dönemlerde çok az sayıda sekreter olduğunu söyledi.
Sekreterin bir şirketin temel taşı olduğunu belirten Karabağ, “Sekreter bir şirketin vitrinidir, bir yöneticinin eli, gözü kulağıdır. Mesleğinize dört elle sıkı sıkı sarılın. Şu anda siz bilgi bahçesinde bilgi toplayan öğrencilersiniz. Bilgiyi toplarken toprağı ve gübreyi ihmal edebiliriz. Sadece bilgiyi almakla iş bitmiyor. Toprağı da gübreyi de düşünmeniz gerekiyor” diyerek, öğrencilerin bilgiye önem vermesini istedi.
Dinlemek ve konuşmak tanımları üzerinde duran Karabağ, öğrencilere iş hayatına girdiklerinde konuşma sanatını çok iyi kullanmalarını söyleyerek, emir verici değil fikirlerini masaya koyan insanlardan olmalarını tavsiye etti.


Etkinliğin sonunda; GAÜN Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz tarafından GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Mahir Çengel, Garanti Bankası Şube Yöneticisi Gökhan Mortaş ve GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projesi Birimi Sekreteri Farun Nisa Akbaş’a teşekkür plaketi takdim edildi.


GAÜN Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Öğretim Görevlileri Dursun Kırmemiş ve Hayrettin Telli tarafından Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü öğrencilerine katkılarından dolayı plaket takdim edildi.




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)