adscode
adscode

Google Maps ile dalış keyfi

Google Maps ile artık denizleri ve okyanusları da keşfedebilirsiniz.

Google Maps ile dalış keyfi
Bilim Teknoloji
Google Harita uygulamasına yepyeni bir özellik ekledi. Google Maps’te hali hazırda dünyanın bazı yerleri için geçerli olan sokaklarda dolaşabilme özelliğinin benzer bir sürümü olan bu özellik sayesinde artık yalnızca sokakları değil denizleri ve okyanusları da keşfedebileceksiniz.

Google ekibine su altında gezinebilme özelliğini geliştirmesinde dünyanın azalan mercan rezervlerini belgeleyen bir örgüt deniz altında çektiği yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ile yardımcı oluyor. Catlin Seaview Survey adında ki örgüt çalışmalarına 2012 yılının eylül ayında başlamış. Örgüt dünyanın önemli mercan rezervlerinin bulunduğu yerlerde 360 derece panoramik fotoğraflar çekiyor ve bu fotoğrafları Google Maps uygulamasına sunuluyor.

Şuan için kısıtlı sayıda bölgenin su altı zenginliklerinin görüntülenebildiği Google Maps’in yeni sual atı görüntüleme özelliğinin önümüzde ki yıllar da çok daha fazla geliştirileceğiniz bekliyoruz. Özellikle üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşadığımız için ve her zaman dalma fırsatımız bulunmadığından bizler için de çok faydalı bir uygulama olabilir. Şuanda Google Maps ile dalış yapmak istiyorsanız sizlere önerebileceğimiz en güzel yer Avustralya kıtasının güneydoğusunda yer alan Heron adası gerçekten inanılmaz bir tecrübe sunuyor.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)