adscode
adscode

Google Robot Ordusu Kuracak

Google, 10 günde 8 robot şirketi aldı.

Google Robot Ordusu Kuracak
Bilim Teknoloji
ABD’li teknoloji devi Google, son dönemlerdeki en ilginç satın almalardan birini gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 gün önce yedi farklı robot teknolojisi geliştiren şirketi satın aldığını açıklayan Google, bu kez askeri robot üreten bir şirket satın alarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Boston Dynamics adındaki şirket, özellikle askeri alanda geliştirdiği robotlarla biliyor. 

The New York Times’ın haberinde yer alan bilgilere göre Google, ABD ve Japonya’da yerleşik bu 8 firmayı tek bir çatı altında toplayarak dünyanın en büyük robot donanım ve bilişim birimini oluşturmayı hedefliyor.

ATLAS PROJESİ

Google’ın Boston Dynamics’i satın almak için ne kadar ödediği henüz bilinmiyor. Ancak Google’ın ABD ordusu adına ileri teknoloji araştırma projelerini ihale edip yöneten Geliştirilmiş Savunma Teknolojileri Ajansı (DARPA) için Boston Dynamics’in üstlendiği işleri tamamlayacağı belirtiliyor. Bunlar arasında en önemlisi ise 10.8 milyon dolar ödenekle yürütülen Atlas ‘humanoid’ robot projesi olarak biliniyor. Farklı firmalara da aynı projeyi veren DARPA, daha sonra bunlar arasından birini belirleyerek 2 milyon dolarla ödüllendirecek.

47 KİLOMETRE  KOŞAN ROBOT

DARPA, doğal afetlerde insanların giremeyeceği riskli bölgelerde kurtarma ve temizleme çalışmalarını yerine getirmek üzerine olan projelere yoğunlaşan bir birim. Öte yandan ticari ürün üretmeyen Boston Dynamics, Sony’nin robot köpek ‘Aibo’ projesine de danışmanlık yapmıştı. Boston Dynamics, dengesini hiç kaybetmeden saatte 47 kilometre hızla koşabilen ‘Cheetah’ ve ağır nesneleri kaldırabilen ‘Big Dog’ isimli robot prototipleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Google, ABD ve Japonya’da 8 firmayı tek bir çatı altında toplayarak dünyanın en büyük robot donanım ve bilişim birimi oluşturmayı hedefliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)