adscode
adscode

Google’dan ‘gizli’ iş fırsatı

Programlama dili gibi konular araştırıyorsanız Google’ın radarında olabilirsiniz.

Google’dan ‘gizli’ iş fırsatı
Bilim Teknoloji
Google‘da yeni işbaşı yapan Max Rosett‘in işe alım sürecinde başından geçenler oldukça ilginç. Rosett, Google’a hiç iş başvurusu yapmadı. Buna rağmen arama motorundan hiç beklemediği anda gelen teklifle birden kendisini gizli bir testi tamamlarken buldu ve nihayetinde Googleplex‘e transfer oldu.

Rosett’in Google macerası, kariyerine yeni bir yön vermek isteyen yazılımcının Google’ın da favorisi olan yazılım dili python konusunda yaptığı arama sorguları ile başlıyor. Bir gün arama moturuna “python lambda function list comprehension” sorgusunu giren Rosett’in ulaştığı arama sonuç sayfası birden tam ortadan ayrılıyor ve karşısına şu mesaj çıkıyor: “Bizimle aynı dili konuşuyorsun. Zorlu bir teste var mısın?”

Google'dan "gizli" iş fırsatı
Meydan okumayı kabul eden Rosett, kendisini Google’ın foo.bar adını verdiği gizli işe alım projesinin karşılama sayfasında bulmuş. Bu sayfada kendisine sunulan yazılım problemlerine çözümler üretmesi istenen Rosett’in yetenekleri iki hafta boyunca sınava tabii tutulmuş. Sınav sona erdikten birkaç gün sonra da Google’dan bir insan kaynakları yetkilisi Rosett ile iletişime geçmiş ve Mountain View’de devam eden görüşmeler başlamış. Bu görüşmelerde kendisine beyaz tahta üzerinde sunulan yeni testleri de geçen Rossett, karşısına çıkan mesajın üzerinden geçen üç ayın sonunda Google’da işe başlamış.

Habere yer veren Engadget, Google’da işe girmek isteyenlere foo.bar’a erişmeye çalışmak için boşuna uğraşmamalarını salık veriyor. Zira programa dâhil olabilmek için davetiyeniz olması gerekiyor.

Kaynak: Engadget

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)