adscode
adscode

Haydarpaşa'ya iyi haber: Trenler geri geliyor

Haydarpaşa Garı'nı da kapsayan planlarındaki ticaret alanları iptal ediliyor. Bakanlığın yeni planına göre tren Haydarpaşa'ya geri dönüyor.

Haydarpaşa'ya iyi haber: Trenler geri geliyor
Türkiye'den Haberler
Tarihi Haydarpaşa Garı'nın aslına uygun restore edileceği yönündeki kararın açıklanmasının ardından, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın gara yönelik planlarının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Yeni plana göre, trenler gara giriş yapmaya devam ederken bölgede yapılması planlanan birçok ticari alanın da iptaline karar verildi.

Yaklaşık 6 sene önce şüpheli bir yangınla çatısı yanan Tarihi Haydarpaşa Garı ile ilgili geçtiğimiz Eylül ayında Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, garın otele dönüşmesinin önünü açacak şekilde bir proje hazırlamıştı fakat Kadıköy Belediyesi ruhsat vermemişti. Bunun üzerine Devlet Demiryolları tarihi garın aslına uygun olarak restorasyon projesi hazırladı. Kadıköy Belediyesi'nin bu yeni projeye onay vermesi üzerine trenlerin tarihi gara geri geleceği ve ilk projede kapsamında planlanan birçok ticari alanın da iptal edildiği bildirildi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, yeni imar planları ile ilgili bilgi veren İBB ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ şunları söyledi: "200 bin metrekare ticaret alanı ciddi oranda küçültüldü. Trenler gara dönecek. AVM yapılmayacak. Devlet Demir Yolları'na ait lojmanları, binalar, hangarlar ve ağaçlar korunacak. Raylı ulaşıma kapatılan gar yeni proje ile birlikte eski görkemli günlerine geri dönebilecek. Kadıköy Belediyesi tarafından yapılmak kaydıyla amfitiyatro yapılabilir. Mücadele meyvelerini veriyor. İlk planların ne kadar yanlış olduğunu planı yapan kurum ve kuruluşlar da fark etti ve planı revize ediyorlar. Yeni planlar dijital ortamda var ve onay bekliyor. Onaydan sonra tüm bileşenlerin katıldığı toplantılar düzenlenmeli ve görüşleri alınmalı."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)