adscode
adscode

HP LIFE-Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Bursa’da Gerçekleşti

HP Türkiye’nin genç girişimciler için BUTGEM’de sağladığı girişimcilik kurslarını tamamlayan katılımcılar, sertifikalarını HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ve BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker’in…

HP LIFE-Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Bursa’da Gerçekleşti
Etkinlikler
9 Temmuz 2012 – HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ve Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, 6 Temmuz 2012 tarihinde BUTGEM’in eğitim merkezinde düzenlenen törende, HP LIFE mezunlarına sertifikalarını verdi.  Toplam 4 hafta süren kapsamlı eğitimlerden oluşan HP LIFE programı için globalde UNIDO, EDC, ORT gibi uluslararası eğitim ve kalkınma kuruluşlarıyla çalışan HP, Türkiye’de eğitimleri Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) ile işbirliği içinde veriyor.  
HP LIFE eğitimi kapsamında katılımcılara, teknoloji, pazarlama, muhasebe ve sosyal medya konularında eğitim veriliyor. Türkiye’de ilk olarak Nisan ayında başlayan HP Life programına bugüne kadar toplamda 85 kişi katılarak, sertifikalarını aldı. 
BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “BUTGEM; sadece Bursa için değil, tüm Türkiye için rol model haline dönüşen bir eğitim merkezi olarak HP LIFE ile yaptığı işbirliği sayesinde misyonunu güçlendirmiştir. BUTGEM mezunlarının yüzde 80’leri aşan istihdam edilebilirlik oranının bu eğitimler sonucunda artacağına olan inancımız tamdır. Mesleki altyapı, şimdi teknolojik donanımla birleşerek, mezunlarımız rekabette birkaç adım daha öne çıkabilecekler” 
HP LIFE buluta taşınıyor
Dünyanın en kapsamlı bulut bilişim sistemini sunan HP, LIFE programını dijitalleştirerek buluta taşıyacak. Böylece tamamen ücretsiz olarak herkesin erişebileceği HP LIFE programı, bulut bilişim hizmeti veren operatörler üzerinden ülkenin dört bir yanındaki kullanıcılara online olarak sunulacak. Bant genişliği yeterli olmayan veya internet bağlantısı bulunmayan kullanıcılar ise HP LIFE materyallerine çevrimdışı olarak erişebilecekler. 
HP Bütünleşik Bulut altyapısı üzerindeki ilk online eğitim programı olan HP LIFE, bulut bilişim ile girişimcilik eğitimini birleştirerek, girişimcilik ve teknoloji eğitimleri sağlamanın yanı sıra genç girişimcileri bulut kavramıyla da tanıştıracak. Bulut üzerinden sunulacak HP LIFE eğitimi ayrıca, KOBİ çalışanlarının programa istedikleri yerde ve zamanda erişmesini sağlayarak KOBİ’lerin BT dönüşümünü de hızlandırmayı hedefliyor. 
HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “HP LIFE eğitim programı ile girişimcilerin teknolojiyi kullanarak kendilerini geliştirmelerine ve yeni fırsatlar yakalamalarına yardımcı oluyoruz. HP LIFE gibi programlarla ülkemizde teknoloji ile girişimciliği birleştirerek yaygınlaşmasını sağlayabilirsek, inanıyorum ki Türkiye 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecektir. Türkiye’de HP LIFE eğitimleri alan genç girişimcilerimizden biri, William Hewlett ve Dave Packard’ın 73 yıl önce Amerika’da yaptığı gibi bir global teknoloji devinin temellerini Türkiye’de atarsa, ülke olarak hepimiz bundan gurur duyarız”. 
HP LIFE 43 bin istihdam yarattı, 20 bin şirkete destek olduDünyada 800’den fazla sertifikalı eğitimcinin dahil olduğu HP LIFE programı bugüne kadar 43 bin kişiye istihdam sağlanmasını ve 20 bin yeni şirketin kurulmasına veya geliştirilmesine yardımcı oldu. HP LIFE Programıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek ve programa katılan genç girişimcileri dinlemek için http://www8.hp.com/us/en/hp-information/social-innovation/life-building.html adresini ziyaret edebilirsiniz.
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)