adscode
adscode

İlkokul Çocuklarına Utanç Verici Kitap

İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine dağıtılan “Çiçek Bahçesi” adlı kitapta kadınlara ve sanatçılara yönelik çok fazla ağır ifadeler katıldı .

İlkokul Çocuklarına Utanç Verici Kitap
Kültür Sanat

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile AKP- AK Parti ’li Esenler Belediyesi’nce ortaklaşa yapılan “Bir Kitap Bir Dünya” projesi çerçevesinde ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine dağıtılan “Çiçek Bahçesi” adlı kitapta kadınlara ve sanatçılara yönelik çok fazla ağır ifadeler katıldı .

“İyi aslan tarafından huzur içerisinde yönetilmektde olan orman ülkesinde vuruş yapmak isteyen sırtlanların” anlatıldığı çocuk kitabında , çalışan bayanlar “Dişi hayvan” olarak tanımlanıyor ve“Dişi hayvanlara özgürlük verdiğimizde, kendilerini erkeklerle bir tutacaklar. Çalışmaya başladıklarında, ailelerine ayıracak vakit bulamayacaklar” deniliyor.

Kitabı, “Cüneyd Suavi” takma adıyla Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şükrü Şumnu yazdı. Şumnu SÖZCÜ’nün soruları üzerine , “Kitabı çocuklara yönelik yazdım. Tıpkı Aslan Kral’daki gibi bir çocuk çizgi hikayesi. Oradaki hikaye hayvanlar aleminde geçiyor. Detaya girmeye ihtiyaç yok. Böyle çocuk hikayelerinde mübalağa olur” diye belirtti . Şumnu, “Neden takma isim kullandınız?” soruya da “Üniversitede görevim olduğundan dolayı sıkıntı olmasın diye” yanıtını verdi. Çocuklara dağıtılan kitapta, çalışan kadınları aşağılayan bazı bölümler şu şekilde :

SIK SIK EŞ DEĞİŞTİRSİNLER: Dişi olanların güzellerini seçin. Bunları ‘sanatçı’ adıyla ünlü edip, nakite boğacağız. Bir çoğunu içki ve uyuşturucuya alıştıracak, bu durumu da olağan bir şey gibi göstereceğiz. Sık sık eş değiştirmelerini alkışlayacağız. Onlara benzemeye çalışan gençleri de ‘boş kafalar’ haline sokacağız”

‘’EŞİTSİNİZ” DEYİP YOLDAN ÇIKARALIM: Dişi olanlardan daha çok fazla korkuyoruz. Verdiğimiz özgürlükle, esasen bizim esirimiz olacaklar. Yani istediğimiz herşeyi yapacaklar.

ÖDÜL UMRE

Türkiye Eğitim Sendikası, utanç verici kitabı toplatmak için 5 Mart’ta Esenler Kaymakamlığı’na mürracaat da bulunda . Sendika’nın  Genel Başkanı Cansel Güven, “Bu kitap gibi onlarca kitap on binlerce öğrenciye dağıtılıyor, Kitap içeriklerinden sınav yapılacak olan , şampiyonlar Umre ziyareti ile ödüllendirilecek. Biz körpe beyinlerin kirletilmesine razı gelmeyeceğiz. Kadın, din ve politika ekseninde yalan-yanlış iletiler içeren şeylere‘kitap’ denmesini de hakaret sayarız” diye belirtti .

Sözcü

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)