adscode
adscode

İnsan gücü planlamamız var mı?

Milyonlarca genç işsiz var. Bunların en başında da öğretmenler geliyor. Diğer mesleklerde de durum farklı değil. İşsizlik sıralamasında, üniversite mezunları ilk sırada yer alıyor.

İnsan gücü planlamamız var mı?
Milliyet Diyalog
Pek çoğu ya çok kötü şartlarda çalışıyor ya da diğer çalışanlarla aynı işi yaptıkları halde, hem çok az ücret alıyor hem de dışlanıyorlar. Örneğin ücretli öğretmenler...
Ücretli öğretmenlik konusunda, son haftalarda fırtınalar kopuyor. Tümden kaldırılsın diyenler de var. Uzun süreli yapanlar kadroya alınsın diyenler de.
İçlerinde çok kel alaka bölümlerden mezun olanları görmek de mümkün, binde birlik puanla atama şansını kaçıranlara rastlamak da...
MEB, sözleşmeli öğretmenliğe son verdiği gibi ücretli öğretmenliğe de son vermelidir. Çünkü doğru olan budur!..

Okumanın ödülü
Üniversiteye girmek ve mezun olmak için verilen onca mücadelenin ödülü, maalesef işsizlik!..
Hemen her ülkenin bir kalkınma planı olur ve ona göre de sektörel öncelikleri bulunur. Örneğin önümüzdeki 20 yılda Türkiye hangi alanlarda büyüyecekse ona önceden karar verilir ve insan gücü planlaması da ona göre yapılır.
Turizmde büyüyecekse turizme, enerji ya da sağlık sektöründe büyüyecekse o alanlara yönelik kalifiye elemanlar yetiştirilir... Bizde ise maalesef böyle bir durum söz konusu değil.
Belki kağıt üzerinde planlar, programlar var ama hiçbiri dikkate alınmıyor. Alınsa da bu YÖK’ün umurunda değil. Kontenjanları dilediğince, hiçbir fark gözetmeksizin topluca artırdığı için hemen her alanda ciddi yığılmalar oldu...
Eğitilmiş insan gücü dünyanın en önemli sermayesi, gitsin başka kentlerde, başka ülkelerde çalışsınlar diyenler çıkabilir. Keşke öyle olsa.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)