adscode
adscode

İskoçya okula başlama yaşını tartışıyor

İskoçya, okula başlama yaşını yükseltmeyi hedefliyor.

İskoçya okula başlama yaşını tartışıyor
Dünyadan Haberler
Güncelleme : 24-Feb-22 10:33

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı Dünyanın Eğitim Gündemi bülteninde, ülkelerde eğitim alanındaki gelişmelerle ilgili ilginç bilgiler yer alıyor. 

Buna göre ABD’de, Oregon State University tarafından yeni yapılan bir araştırma dikkat çekiyor. Ülkede, bazı K-12 okullarının müfredat dışı etkinliklere uyum sağlaması ve bölge maliyetlerini düşürmesi gibi sebeplerle haftalık okul günü 4’e indirilmişti. 2018- 2019 yılları arasında bu oran yüzde 1,2’ydi. Oregon’da okulların yüzde 11’den fazlası haftada 4 gün eğitim uygulamasını sürdürüyor. Bu okulların büyük çoğunluğu kırsal kesimlerde bulunuyor. Yapılan araştırmada 341 bin 390 lise öğrencisinin 2005-2019 yılları arasındaki verileri incelendiğinde, haftada 4 gün eğitim uygulamasına geçen 11. sınıf öğrencilerinin matematik puanlarının, genel ortalamadan daha düşük olduğu görüldü.

İskoçya, okula başlama yaşını yükseltmeyi hedefliyor. Avrupa’nın en erken ilkokula başlama yaşlarından birine sahip Kuzey İrlanda’daki çocukların çoğu 4. doğum günlerinden sonraki eylül ayında okula başlıyor. Avrupa’da okula başlama yaşı 6, Finlandiya’da ise 7. Eğitim Bakanlığı, Kuzey İrlanda’da okula başlama yaşı yasasını değiştirmek için yeni bir yasa tasarısı sunacak. Ebeveynler isterlerse çocukların okul öncesi eğitime ve ilkokula başlama zamanını bir yıl erteleyebilecekler. 

Belçika’da okullardaki karantina kuralları yumuşatıldı ancak çocukların haftada bir antijenik hızlı test yaptırmaları öneriliyor. PCR testlerinin aksine hızlı testler, toplumun çoğunluğu için devlet tarafından karşılanmıyor. Hızlı testlerin fiyatı satılan yere göre 3,5 ile 8 euro arasında değişiyor. Haziran sonuna kadar 22 hafta okul süresi var ve 3,5 ile çarpıldığında 77 euro test kiti için harcamak gerekiyor. Bunun, iki çocuklu aile için 154 euro ek masraf anlamına geldiğini kaydeden Valon Bölgesi Yoksullukla Mücadele Derneği Genel Sekreteri Christine Mahy, testlerin herkes için ücretsiz olması gerektiğini belirtiyor ve kolaylaştırıcı bir sistemin kurulmasını talep ediyor.

Yeni nesil okul yükseliyor

Fransa’da Gouesnou’da yeni nesil bir okul yükseliyor. Enerji ve çevre bakımından örnek olmayı hedefleyen okul, aynı zamanda ortak kullanıma açık olarak bölge sakinlerinin hizmetine sunulacak. 2023’te bitmesi öngörülen proje çevresel açıdan iddialı. Bina organik bazlı malzemelerle inşa edilecek ve tükettiğinden daha fazla enerji üretecek.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)