adscode
adscode

İTÜ öğrencilerinden ‘yeşil alan’ nöbeti

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsünde toplanan bir grup öğrenci, kampüs girişindeki yeşil alana kafetarya yapılacağı iddiasıyla eylem yaptı.

İTÜ öğrencilerinden ‘yeşil alan’ nöbeti
Eğitim
Önceki gün kampüste güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında yaşanan arbedenin ardından, öğrenciler kafetarya yapılacağı iddia edilen alanda sabaha kadar nöbet tuttu. “Üniversiteler bizimle özgürleşecek”, “Müşteri değil öğrenciyiz” şeklinde slogan atan grup adına konuşan bir öğrenci, şirket yetkililerinin kendilerine ‘burs’ adı altında rüşvet teklif ettikleri iddiasında bulunarak “Bizim derdimiz para değil, kamusal alanların birer birer şirketlere peşkeş çekilmesidir” dedi. İTÜ Konservatuar ve Yabancı Diller bölümlerinin bulunduğu kampüsteki eyleme, diğer bölümlerdeki öğrencilerin  yanı sıra Beşiktaş ve Şişli sakinleri de destek verdi. Eylemcilerin bir kısmı konservatuar öğrencisi olunca eyleme de yaptıkları müzik damgasını vurdu. Davul, zurna, kemençe ve gitar ile eyleme katılanları coşturan öğrenciler halay çekti. İTÜ, iddialara resmi sitesinden yanıt verdi.

“Maçka Yerleşkesinde Yeşil Kampüs Dokunuşu” adı ile üniversitenin internet sitesinde yayınlanan metinde, “Geçirimsiz beton yüzeylerden kurtarılarak üniversitemize ve çevreye kazandırılmak amacıyla projelendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kafeterya yapımı durduruldu 

Yapılacak kafeteryaya yönelik Şişli Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şişli Belediyesi zabıta ekiplerinin gelen şikayetler üzerine izinsiz yapılan çalışmaya müdahale ederek, durdurduğu ifade edilerek, “Zabıta ekipleri, gelen şikayetler üzerine, izinsiz yapılan çalışmaya müdahale etmiş ve durdurmuştur” denildi.


DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)