adscode
adscode

Kar Yağışına Dikkat!

Meteoroloji bu 5 ilimizde yaşayan vatandaşlarımızı uyardı.

Kar Yağışına Dikkat!
Türkiye'den Haberler
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre bugün İstanbul parçalı bulutlu 12 derece, Ankara parçalı bulutlu 7 derece İzmir ise aralıklı sağanak yağışlı 15 derece olacak.

5 İL İÇİN ŞİDDETLİ KAR UYARISI! 

Erzurum, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ın, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisi altına gireceği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yapılan son değerlendirmede bugün Karadeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine giren bölgede, yağışlar yarın sabaha kadar devam edecek. Yağışların kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Bölge genelinde güney ve batı yönlerden esmekte olan orta kuvvetteki rüzgarın zaman zaman şiddetlenerek esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar, 17 Ocak Cuma gününe kadar sürecek. Açıklamada, rüzgarın sıcaklık artışına sebep olması nedeniyle vatandaşların çığ ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı, Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
UYARILAR 

Ülkemizin iç ve güneydoğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiğnden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, gizli buzlanma ve don vb. ) dikkatli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege'nin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Batı Akdeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Doğuı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Erzurum'un kuzey kesimleri, Ağrı, Iğdır Bingöl, Muş, Bitlis, Van'ın güney kesimleri, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin batısında yer yer sis hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman, mardin ve Siirt çevreleri ile gece saatlerinde G.Antep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)