adscode
adscode

Karne Notlarına Aman Dikkat!

Yarıyıl tatiline az kaldı. Karne notları yavaş yavaş şekillenmeye başladı.Aman çok dikkatli olun, çünkü fazladan ya da eksik alacağınız her puan, liselere ve üniversiteye girişte sizin için çok önemli…

Karne Notlarına Aman Dikkat!
Günün Yazısı
Pek çok okul, mezunları giriş sınavlarında başarılı olsun diye şişirilmiş not verirken, bazı okullar, öğrencilerine hak ettikleri notu verirken bile kuyumcu terazisinden daha hassas ölçümler yapıyor. 

Sonuçta da, kendi  öğrencileri, sınavda başarılı oldukları halde, okul başarı puanı nedeniyle geri sıralara düşerken, sınavda yeterince başarılı olamayıp, şişirilmiş notlarla yarışa katılan şanslı(!) öğrenciler, daha avantajlı duruma gelebiliyorlar.

İşte bu yüzden, adil bir ölçme değerlendirme sisteminin uygulanması gerekiyor.

MEB, TEOG ile okul notları arasındaki korelasyona bakıp, aradaki uçurumları dikkate almak zorunda, yoksa bu işin suyu çıkacak!

Bir puanda bile binlerce hatta on binlerce kişinin yer değiştirdiği sınavlarda, fazladan alacağınız her puan size avantaj kazandıracaktır. Bu nedenle, eğer not yükseltme sınavları varsa mutlaka onlara girin yoksa da öğretmenlerinizden size bu şansı tanımalarını isteyin...

Öğretmen ve velilerimizden ricamız da, ne olur bu konuda adil ve takipçi olun...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)