adscode
adscode

"Karpuz Kabuğundan Gemiye Binersen Çabuk İnersin"

Uşak Üniversitesi Görsel İşitsel Teknikler Topluluğu, Film Atölyesi etkinliği kapsamındaki bahar döneminin ilk film gösterimini gerçekleştirdi.

"Karpuz Kabuğundan Gemiye Binersen Çabuk İnersin"
Üniversite
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gösterimi yapılan "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi, Ahmet Uluçay yönetmenliğinde 2004 yılında çekildi.

Sinemaya olan bağlılığıyla bilinen efsane yönetmen Ahmet Uluçay, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik Beldesi'nde doğdu ve yaşam öyküsünü anlattığı ilk uzun metrajlı "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi ile ülke çapında tanındı.





Biri karpuzcunun, diğeri berberin çırağı iki gencin köylerinde film göstermek için verdikleri mücadeleyi anlatan film topluluk üyeleri ve sinemaseverler tarafından ilgiyle izlendi. Gösterim esnasında salonda zaman zaman kahkaha sesleri duyulurken, zaman zaman da duygusal anlar yaşandı.

Filmin ardından öğrenciler filmin sonunun beklenmeyen bir şekilde bittiğine olan şaşkınlıklarını ifade ederken, Topluluk başkanı Ali Araz ise Görsel İşitsel Teknikler Topluluğunun gelecek etkinliklerine dair planlarını açıkladı. Araz, gösterimlerin devam edeceğini yinelerken özel günler için de ayrı gösterimler gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi.

Yeni dönem için değişik organizasyonlar düzenlemeyi planladıklarına dikkat çeken Araz "Bir yönetmen bir film yanı sıra görüntü yönetmenleri, teknik ekipten farklı yine bu işe emek veren insanları davet etmeyi düşünüyoruz. Paneller, konferanslar atölyemiz kapsamında devam edecek" Dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)