adscode
adscode

Liselilerden Geleceğin Türkiye ve Dünyasına Mektup

UNESCO’nun, 2012 Dünya Felsefe Günü kapsamında önerdiği “Yarınki Dünya İçin Nasıl Bir Gelecek?” projesi çerçevesinde Türkiye’de de düzenlenen 2012’den 2062’ye mektup etkinliğine ilk katılım Haymana’da…

Liselilerden Geleceğin Türkiye ve Dünyasına Mektup
Lise

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin, “Dünya Felsefe Günü mesajı”nda dile getirdiği, “Elli yıl sonra açılacak böyle bir kapsülü biz de hazırlayabilir ve çocuklarımızın geleceğin dünyasıyla ilgili özlemlerini onda saklayabiliriz.” önerisi doğrultusunda, Haymana Lisesi, Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yazdıkları mektupları, Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’ne teslim etti. “Yarınki Dünya İçin Nasıl Bir Gelecek?” sorusu temelinde, yarım asır sonrasına yazılan mektuplar, 2012 Dünya Felsefe Günü’nü düzenleyen ve projeyi organize eden Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nde bir basın açıklaması eşliğinde, 2062 Dünya Felsefe Günü’nde açılmak üzere paketlendi. 
Felsefe Kulübü Başkanı Döne Kağıt: Umutlarımızı Yazdık
50 yıl süresince saklanacak ve o günün öğrencilerince okunacak olan mektuplara ilişkin düşüncelerini açıklayan, 11/A sınıfı öğrencisi ve Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Felsefe Kulübü Başkanı Döne Kağıt, “Bizler yazdığımız mektuplarda bu günümüzü ve yarınımızı anlatmakla kalmadık. Gelecek 50 yılla ilgili hayallerimizi, umutlarımızı, arzularımızı vs. de belirttik. 2062'yi hayal ederek düşüncelerimizi kâğıtlara aktardık. Bizlerin içinde bulunduğu durumla; 50 yıl sonraki durumu kafamızda tasarlayıp anlattık. 50 yıl içerisinde gelişme gösterecek olan konuları tahminlerimizle yazdık. Eminim ben ve arkadaşlarım bunlar neticesinde bir şeyleri başardık.  Bu mektupları yazmamızda, bu projeye katılımda bizleri aydınlatıp, teşvik eden okulumuz Felsefe Kulübü danışman öğretmeni Atalay Girgin ve okul müdürümüz Soner Çeki'ye teşekkür ediyor, 2062’de bu mektuplar açıldığında bugünkü gibi tekrar birlikte olmayı diliyorum. Umuyorum ki geçen 50 yıl içerisinde mektuplarımızda da belirttiğimiz gibi hayal edip, olmasını istediğimiz güzellikler gerçekleşir.” dedi.
Okul Müdürü Soner Çeki: Gençlik Gelecektir 
Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Felsefe Kulübü öğrencilerinin başlattığı, Haymana Lisesi ve Haymana Anadolu İmam Hatip öğrencilerinin katılımıyla da zenginleşen, “Yarınki Dünya İçin Nasıl Bir Gelecek?” konulu etkinliğin başarıyla sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu belirten okul müdürü Soner Çeki, “Öğrencilerimi kutluyorum. Kendilerinden başlayarak, içerisinde yaşadıkları topluma, ülkeye ve dünyaya karşı sorumluluk duyan, bunları düşünen öğrencilerimin olmasından mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle, UNESCO’nun adımını attığı böyle bir etkinliğinin Türkiye’de de gerçekleşmesinde pay ve söz sahibi olan Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye de teşekkür ediyorum. Sözünün sahibi olmanın değersizleştiği günümüzde, salt söz söyleyip geçmeyen, düşüncelerini ve sözlerini kağıda döküp akide dönüştüren gençlerin varlığı önemli ve değerlidir. Çünkü gençlik gelecektir. O geleceğin içinde sözünün sahibi olmaya aday öğrencilerimizin de olması okulumuz adına gurur vericidir. Okulumuz Felsefe Kulübü başkanı sevgili Döne Kağıt’ın dediği gibi, eğer hayatta olursak, 2062 yılında bu mektuplar açıldığında yine birlikte olmayı diliyorum. ” dedi. 
*Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Felsefe Kulübü; http://nbalfelsefekulubu.blogspot.com 
 www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)