adscode
adscode

Lodos zehirlenmesine karşı dikkat

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, yaptıkları son değerlendirmelere göre Orta Karadeniz bölgesinin kıyı kesiminde hafif şiddette yağış geçişleri görüldüğünü, saatte hızı 40-60 kilometreye ulaşacak…

Lodos zehirlenmesine karşı dikkat
Türkiye'den Haberler
 Müdür Asar, "Yağışların gece saatlerinden itibaren tamamen kesilecek olmasıyla beraber yeni haftanın başına kadar yüksek basıncın etkisinde olacağız. Yüksek basıncın etkisiyle ve rüzgarın güneyli yönlerden eseceği, lodosun özellikle 21.11.2015 Cumartesi günü sabah saatleri ile 22.11.2015 Pazar öğle saatleri arasında yer yer 40-60 km/sa hıza ulaşacağı tahmin edildiğinden soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme riski bulunmaktadır. Cumartesi ve pazar günleri için soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli olmaları önemle tavsiye edilmektedir." dedi.

"HAFTA SONU DENİZ DURUMU BOZUYOR"

Hafta sonu deniz durumunun bozulacağına dikkat çeken Asar, "Hafta sonu fırtınayla birlikte deniz durumunun olumsuz yönde değişeceğinin beklenmesi nedeniyle balıkçılarımızın denize açılmadan önce, meteorolojinin Deniz tahminlerini incelemelerinde can ve mal emniyeti bakımından yarar bulunmaktadır." uyarısında bulundu. Öte yandan hafta sonu Karadeniz'deki denizlerin durumları da şöyle: Karadeniz’de cumartesi günü deniz durumu: Fırtına; Batı Karadeniz kuvvetli fırtına, bekleniyor. Hava Durumu; Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar; Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 7 ila 9, doğusunda 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısı 4,0 ila 5,0m civarında bekleniyor. Görüş Mesafesi; iyi. Karadeniz’de Pazar günü deniz durumu: Fırtına; Batı Karadeniz kuvvetli fırtına, bekleniyor. Hava Durumu; Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar; Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 7 ila 9, doğusunda 4 ila 6, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı güney ve güneybatıdan 3 ila 5, batısında sabah 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga; 1,5 ila 2,5m batısı 4,0 ila 5,0m civarında bekleniyor. Görüş Mesafesi; iyi.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)