adscode
adscode

MEB'den atölye ve laboratuvar öğretmenlerine sektör eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri ve mesleki bilgilerinin artmasına yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenleyecek.

MEB'den atölye ve laboratuvar öğretmenlerine sektör eğitimi
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesindeki bilgiye göre, hizmet içi eğitim protokolü kapsamında, 12 sektörle protokol imzalanırken, yapılacak 22 faaliyet sonunda, toplam 384 atölye ve laboratuvar öğretmeninin eğitim alması isteniyor.

 Genel Müdürlük, fabrikalarda, üretim merkezlerinde, hizmet alanlarında, Ar-Ge merkezlerinde eğitim faaliyetleri planlıyor.

 Eğitim kapsamında sektörle yapılacak protokollerle, eğitimlerin içeriği ve kapsamı geliştirilerek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması, öğretmenleri yeni teknolojilerle buluşturmak ve iş alanlarını yerinde görmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Sanayi ve hizmet alanlarında alacakları eğitim sayesinde mesleki ve teknik okullarda görev yapan atölye ve laboratuvar öğretmenleri, mesleki bilgilerini güncelleyecek ve artıracak, yeni teknolojileri yerinde görecek, bunları öğrencilerine aktararak öğrencilerin, sektörün istediği nitelikli kişiler olmasına katkı sağlayacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)