adscode
adscode

MEKATRONİK PROGRAMI ZİRVEDE

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu Mekatronik Programı, 2013/2014 YGS-1 taban puanı sıralamasında, 115 Üniversitedeki aynı programlar içerisinde ilk 5 (beş)'e girmeyi başardı.

MEKATRONİK PROGRAMI ZİRVEDE
Üniversite
Makine, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar teknolojilerini kullanarak ürünlerin verimliliğini artıran alan olarak adlandırılan Mekatronik Programından mezun olan öğrenciler, Mekatronik Teknikeri Unvanı ile kamuda ve özel sektörde geniş alanda iş imkanı bulabilmektedirler.

Otomotiv Endüstrisi, Uzay Teknolojisi, İmalat Teknolojileri, Savunma Sanayi, Malzeme İşleme, Görüntüleme ve kayıt endüstrisi, Kopyalama ve çoğaltma makineleri, Tıp endüstrisi, Bankacılık, Yüksek hızlı tren ve metro sistemlerinin kumanda ve kontrol sistemleri ve Ev ve spor ürünleri gibi birçok alanda ara eleman olarak çalışma imkanı bulabilen Mekatronik mezunları, DGS sınavı ile ilgili üniversitelerin kontenjan durumlarına göre lisans programlarına da yerleşebilmektedirler.

Müdürlüğünü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın yaptığı KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO' da Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programında; Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür Turhal, Öğr. Gör. Cahit Soysal ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Erhan Sesli akademik personel olarak görev yapmaktadırlar.

2013/2014 Eğitim-Öğretim döneminde; Kanca Proje Etkinlikleri, Teknik geziler, fabrika ziyaretleri, sertifikalı eğitimler, akademik-kültürel ve sosyal alanlarda konferanslar, seminerler, METEK toplantıları ve teknik okulların ziyaretleri gibi 20'in üzerinde etkinliğin gerçekleştirildiği KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO'da, 19 Öğretim Elemanı görev yapmaktadır. 16 derslik, 4 teknoloji sınıfı, 7 laboratuar, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, kantin/kafeterya ve 2 adet öğrenci kol odasının bulunduğu MYO'daki laboratuarlar, öğrencilere geniş uygulama imkânı sağlamaktadırlar.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)