adscode
adscode

Meslek Liseleri Neden İmam Hatip'e Dönüştürülüyor?

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi KAYA,“Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” nin 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi sonunda kapatılacağı ve yerine 70 öğrenci kapasiteli bir “İmam Hatip Lisesi” açılacağı…

Meslek Liseleri Neden İmam Hatip'e Dönüştürülüyor?
Okullardan Haberler

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI  tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Turabi KAYAN
CHP Kırklareli Milletvekili

Kırklareli İlimizin Babaeski İlçesinde bulunan “Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” nin 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi sonunda kapatılacağı ve yerine 70 öğrenci kapasiteli bir “İmam Hatip Lisesi” açılacağı yönünde haberler bölgede yaşayan vatandaşlarımız arasında büyük tepkiye neden olmuştur

Bu bağlamda;

1-     “Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” nin kapatılacağı ve yerine 70 öğrenci kapasiteli bir “İmam Hatip Lisesi” açılacağı yönündeki haberler doğru mudur ?
2-    Bu haberler doğru ise; Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kapatılıp yerine İmam Hatip Lisesi açılmasının gerekçeleri nelerdir ?
3-    Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu kararı alırken Babaeski İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın ve velilerimizin görüşlerini aldınız mı ?
4-    Ülke genelinde Biz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının bilmediği veya farkında olmadığı bir İmam-Hatip sıkıntısı mı var da Siz bütün okullarımızı İmam Hatip Liselerine çeviriyorsunuz ?
5-    Her tür sanayi kuruluşunun yoğun olduğu Trakya Bölgemiz de, bu kuruluşların en çok ihtiyaç duyduğu “ara elemanları” yetiştiren Teknik ve Endüstri Meslek Liselerini kapatarak sanayi kuruluşlarımıza büyük zarar verdiğinizin farkında mısınız ?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)