adscode
adscode

Mesleki ve teknik eğitimde sessiz devrim

Mesleki ve teknik eğitimde sessiz devrim gerçekleşmiş de haberimiz yokmuş.Daha da önemlisi, meslek liseleri, ara insan gücü değil de ana eleman yetiştiriyormuş.Peki, bütün bunları kim söylüyor?

Mesleki ve teknik eğitimde sessiz devrim
Milliyet Diyalog
Hiç sıradan birisi değil. Söylediğine göre, mutlaka bir bildiği vardır.
Lafı hiç uzatmadan söyleyelim:
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı!..
Eğer söylendiği gibi böyle bir devrim gerçekleşti ya da gerçekleşiyorsa, ülkemiz ve geleceğimiz adına herkesin buna destek olması gerekir.
Yok eğer, ikinci yarıyılın açılış töreninde, öğrencilere bu yönde bir vizyon kazandırılmaya çalışıldıysa, işte bu kez de altının doldurulması, olmazsa olmazların başında gelir...

Haydi bakalım!..
Avcı, “Türkiye mesleki ve teknik eğitimde gerçekten sesiz devrim yaşıyor ve bu okul, bu sessiz devrimin en güzel örneklerinden biri“ demiş.
Keşke öyle olsaydı.
Peki, bu sözleri nerede söylemiş ve bu okul dediği okul, hangi okul?
Bakan Avcı, bu görüşünü Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, ikinci yarıyıl açılış töreninde dile getirmiş:
“Türkiye mesleki ve teknik eğitimde gerçekten sessiz devrim yaşıyor ve bu okul, bu sessiz devrimin en güzel örneklerinden biri... Toplumca ve eğitim camiası olarak mesleki ve teknik eğitim aldığımız mesafeyi küçümsemeden daha çok yapacaklarımızın olduğu bilinciyle bu konulara hepimizin el birliğiyle öncelik vermesi gerekiyor.”

Ara değil, ana eleman
Bakan Avcı, tören sonrasında, sınıfları ve atölyeleri gezerken torna atölyesindeki öğrencilerle sohbet ederken, demir parçaların nasıl işlendiğine ilişkin bilgi almış ve artık ara eleman kavramını kullanmadıklarını, mesleki ve teknik liselerde yetişen öğrencilerin nitelikli ve ana elemanlar olduğunu belirtmiş.
Müfredatın teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip etmesi gerektiğine dikkati çeken Bakan Avcı, bu değişimi yakalamak için çalıştıklarını söylemiş ve başka bir atölyede de CNC tezgâhını çalıştıran düğmeye basmış!
Keşke bir de bilgisayar laboratuvarında kodlama ya da yazılım için bilgisayar tuşuna dokunsaydı. Çünkü teknoloji çağı hele hele demir yontma çağı, bilişim çağı bile çok gerilerde kaldı!

Kaynak çok ama!
Bakan Avcı, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen toplam bütçenin çok daha fazlasını bu yıl mesleki eğitime ayırdıklarını belirterek, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında MEB’e 7 milyar 300 milyon, bu yıl ise mesleki ve teknik eğitime 8 milyar 300 milyon kaynak ayrıldığını ifade etmiş.
Organize sanayi bölgelerinde bugün itibarıyla 34’ü resmi 23’ü özel olmak üzere 57 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Bakan Avcı, bu okullardaki öğrencilere her yıl MEB’in teşvik verdiğini anımsatmış.
Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürmüş: “İnşallah, çok kısa zamanda gerçekleştireceğimiz bir yasal düzenlemeyle sadece organize sanayi bölgelerinde ve odalarda, tüzel kişilikler tarafından açılan okullara değil aynı zamanda dışarıda, gerçek kişiler tarafından açılacak mesleki ve teknik lise ve okullara da bu desteği sağlamanın yolunu açmış olacağız. Toplumca ve eğitim camiası olarak mesleki ve teknik eğitim aldığımız mesafeyi küçümsemeden daha çok yapacaklarımızın olduğu bilinciyle bu konulara hepimizin el birliğiyle öncelik vermesi gerekiyor.”

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)