adscode
adscode

Milli Piyango yaşlılara sahip çıktı

MİLLİ PİYANGO YAŞLILARA ÇIKTI!Ankara Üniversitesi, Milli Piyango İdaresi ve Medikal Turizm Derneğince yürütülen çalışma kapsamında, bu ayın 9'unda yapılacak çekilişte, biletler üzerinde yaşlığa dikkat…

Milli Piyango yaşlılara sahip çıktı
Türkiye'den Haberler
Ankara Üniversitesi ve Medikal Turizm Derneği'nin yaşlılığa dikkat çekmek için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Milli Piyango İdaresi ile de ortak proje yapıldı. Bayilerde satışa sunulan ve çekilişi 9 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan 1 milyon 500 bin piyango bileti üzerine yaşlılığa dikkat çekmek için "Yaşlılar İçin Elele Logosu" basıldı. Biletlerde ayrıca Hz. Mevlana'nın "Gençlerin aynada göremediklerini yaşlılar bir tuğla parçasında okurlar" sözü yazıldı.

 6 MİLYON EMEKLİ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, şu an Türkiye'de 6 milyona yakın emekli ve yatılı olduğunu dile getirdi. Bu kişilerin sorunlarının çözümleri konusunda kurum, kuruluş ve bireylerin öncelikle yüksek algısına ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Erkan İbiş, üniversite olarak yaşlılık, sağlık, teknoloji, sosyal beceriler ve iletişim gibi temel ihtiyaçlarına yönelik araştırma, model, eğitim ve gelecek konusunda çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Erkan İbiş, duyarlılıkları dolayısıyla milli piyango idaresi yetkililerine teşekkür etti.

FARKINDALIK DÜŞÜK

Medikal turizm Derneği Başkanı Uzm. Dr. Sinan İbiş ise Türkiye'nin genç nüfus oranının yüksek bir orana sahip olması nedeniyle yaşlılıkla ilgili sorunların ve çözümlerin farkındalığının çok düşük olduğunu, yaşlılığın birçok ihtiyacının bulunduğunu ve hızla yaşlanan ülkemizin geleceği için yaşlıların aktif ve mutlu yaşamalarına yönelik çözümlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Bunun içi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına büyük roller düştüğünü belirten Sinan İbiş, sivil toplum kuruluşu olarak da Medikal Turizm Derneklerinin yediden yetmişe yaşlılığını algısını geliştirmek üzere sosyal projelere imza attığını ifade etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)