adscode
adscode

ODTÜ Rektörü Erdoğan ve Gül ile Ne Konuştu?

Bugün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı kabul etti.

ODTÜ Rektörü Erdoğan ve Gül ile Ne Konuştu?
Haberler



Başbakan Erdoğan, ODTÜ’deki olaylar sonrasında bugün öğlen saatlerinde ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile görüştü. Erdoğan’ın yanında 1 saat kalan Prof. Dr. Ahmet Acar,  gazetecilere hiçbir açıklama yapmadan binadan ayrıldı.
Görüşme sürerken Anadolu Ajansı da fotoğrafını yayınladı.
Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı görüşme 45 dakika sürdü.  Acar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaretinin de kendi isteğiyle olduğunu belirterek, “Randevuyu ben talep ettim. Bilgilendirme amaçlı bir ziyaret” dedi.
hürriyet haberin devamı için tıklayın



ODTÜ Rektörü: Öğrenciye zarar verilmesinBaşbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül ile bir araya gelen ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, “Sayın Başbakan ‘Aşırı uçlar üniversiteye hakim olmasın’ dedi. Ben de polisin tedbir alırken öğrencilere zarar vermemesi gerektiğini söyledim. Anlayışla karşıladı” dedi.
ODTÜ’deki olaylı protestonun ardından Başbakan’ın eleştirine hedefi haline gelen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Başbakanlık’ın ardından Çankaya Köşkü’ne çıktı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir saat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le 45 dakika görüşen ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, olayların ardından polisi neden eleştirdiğini anlattı.
Daha önce "Kreşteki öğrenciler bile biber gazından etkilendi" diyen Prof. Dr. Acar, görüşlerini bu kez de yüz yüze anlattı.

Yaptığı görüşmelerin olumlu olduğunu dile getiren Acar, “Sorun yok” diye konuştu.
ZİRVEDE YUMUŞAMAAcar, görüşmeyle ilgili detayları gazeteci Fikret Bila’ya anlattı.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı bilgilendirmek için randevu istediğini kaydeden Acar, şöyle konuştu:
“Cuma günü televizyonda Sayın Başbakan’ı dinledim, anladım ki yanlış bilgilendirilmiş. Kendisinden randevu talep ettim, bir gün sonra randevu talebim karşılandı. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı’ndan randevu talep ettim. Kendilerini doğru bilgilendirmek istedim.”
Görüşmenin oldukça sıcak bir havada geçtiğini belirten Acar, “Sayın Başbakan beni nezaketle dinledi” dedi.
Acar, ODTÜ’yü öven Erdoğan’ın kendisine “Aşırı uçlar üniversiteye hakim olmamalı, provokasyonlara kapalı olması gerekiyor” dediğini aktardı.
'ANLAYIŞLA KARŞILADI'Acar, görüşmeye ilişkin “Üniversitelerin kolluk güçlerine gerek olmadan da kendi kendini yönetebilecek kurumlar haline gelmesi gerektiğini söyledim. Kolluk kuvvetlerinin tedbir alırken eğitim ve öğrencilere zarar vermemesi gerektiğini dile getirdim" dedi.
Acar, Başbakan Erdoğan’ın kendisini anlayışla karşıladığını da vurguladı.

ntvmsnbc ajanslar



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)