adscode
adscode

Öğrenciler Erasmus’la dünyaya açılıyor

Erasmus+ Programı’na katılan öğrenciler, özgüveni yüksek, yabancı dili gelişmiş, yurt dışındaki eğitim sistemini tecrübe etmiş, dünya çapında arkadaşlıkları bulunan bireyler olarak Türkiye’ye dönüyorlar.

Öğrenciler Erasmus’la dünyaya açılıyor
Eğitim
Güncelleme : 16-Oct-22 14:22

Erasmus+ Programı, 35 yıldır milyonlarca insana yurt dışında eğitim, öğretim, staj, kurs, gönüllü çalışmalar yapma imkânı sunuyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre şimdiye kadar dünyadan 10 milyonu aşkın insanın faydalandığı program, Türkiye’de de yoğun ilgi görüyor. Programın tanınırlığını artırmak amacıyla 2018’den bu yana her yıl #ErasmusDay etkinliği düzenleniyor.
Bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasından düzenlenen etkinlikler kapsamında yarışmalardan sergilere, gezilerden konserler çok sayıda program yapıldı. Akdeniz Üniversitesi’nde fidan dikimi gerçekleştirilirken Bitlis Eren Üniversitesi’nde kısa film yarışması resim sergisi ve konserler düzenlendi.

İzmir’de ise “Gençler için AB Fırsatları EURODESK Bilgilendirme Etkinliği” gerçekleştirildi. Türkiye, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünya genelinde en çok etkinliğin düzenlendiği ülkelerin başında geldi.

Özgüveni artırıyor

Erasmus+ Programı’na katılan öğrenciler, özgüveni yüksek, yabancı dili gelişmiş, yurt dışındaki eğitim sistemini tecrübe etmiş, dünya çapında arkadaşlıkları bulunan bireyler olarak Türkiye’ye dönüyorlar. Önceki yıllarda programa katılan gençlerin görüşleri şöyle:

Almina Yılmaz (Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik): Portekiz’in Lizbon kentinde 2 ay boyunca staj yaptım. Program, farkındalığımı, özgüvenimi ve iletişim becerilerimi arttırdı. Her öğrencinin edinmesi gereken bir deneyim.

Bilal Erdi Yıldız (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı): Almanya Würzburg Üniversitesi’nde iki dönem Erasmus programına katıldım. Dünyanın farklı yerlerinden gelen kişilerle kurduğum arkadaşlıklar, farklı kültürleri ve yaşam biçimlerini tanımam iletişim yeteneklerimin ve sorunları çözme becerilerimin gelişmesine büyük katkı sağladı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)