adscode
adscode

Öğrencilerden Para Toplamak İstemiyoruz!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, Okul müdürü ve idarecilerinin çok zor şartlarda çalıştıklarını ve izlenen yanlış politikalar nedeniyle tahsildar konumuna itildiklerini…

Öğrencilerden Para Toplamak İstemiyoruz!
Sendikalar

 
 
Okulların zaruri ve zorunlu ihtiyaçlarını gidermek için büyük zorluk ve sıkıntılarla boğuşmak zorunda olduklarını söyleyen DES Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiği basın açıklamasında şunları kaydetti;
 
Okul  müdürleri  o kadar zor şartlarda çalışıyorlar ki, iş yapabilmek okullarının ihtiyaçlarını giderebilmek için kimi zaman, sosyolog, kimi zaman işletmeci, kimi zaman dilenci, kimi zaman hizmetli olmak zorunda kalıyor. Müdürlerin en büyük sorunu, günübirlik tüketim malzemelerine ve küçük onarımlara kaynak bulamamasıdır. Büyük onarımlar üst makamlara bildirildiği takdirde bir şekilde gideriliyor ama küçük onarım ve tüketim malzemeleri  ihtiyacını karşılamak için kaynak bulunamıyor.  Oysa kırılan cam ve kapı kolu, elektrik ve su tesisatı onarımları, kırtasiye ihtiyaçları gibi ihtiyaçlar hemen giderilmesi gereken ve ertelenmeyen giderlerdir. Bunun için de sıcak kaynak lazım. Özellikle İlkokul ve ortaokullarda böyle bir kaynak olmadığı için velilerin bağışlarından veya, karne parası, diploma parası ya da kayıt parası adı altında toplanan paralarla bu ihtiyaçlar giderilmeye çalışılmaktadır.
 
OKUL İDARECİLERİ VELİLERLE KARŞI KARŞIYA GELMEK İSTEMİYOR!
Fakat MEB, ‘’Veliden hiçbir ad altında para alınmayacaktır.’’ diye konuşurken, bir yandan da Okul Aile Birliği Yönetmeliği ile para toplamamız ve harcamamız için yasal dayanak sağlamış olmakla veli ile okul idaresini karşı karşıya getiriyor. Yani bakanlık kamuoyuna farklı söylüyor,  uygulamayı farklı yapıyor.
 
ÖĞRENCİLERDEN PARA TOPLAMAK İSTEMİYORUZ!

Okul müdürleri, öğrenciden para toplamak, veliden bağış almak istemiyor. Öğrenci veli nezdinde yıpranmak istemiyor. Okulların veli toplantısı sanki para isteme toplantısı haline gelmiştir. Artık veliler toplantıya çağrıldıkları zaman, ‘Tamam evladım ne kadar isterlerse veririz, benim işim var toplantıya gidemem’ diye tepki vermektedirler. Eğitim personeli ile öğrenci arasında para ilişkisinin kesinlikle bitirilmesi lazım. Biz asıl işimiz olan eğitimle uğraşmak istiyoruz. Bu da Milli Eğitim Bakanlığı’nın iradesiyle olabilecek bir şey.
 
HER ÖĞRENCİ İÇİN BİRLİK HESABINA 30 TL YATIRILSIN

Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak bu konunun çözümü için bakanlığa bir çok önerimiz olmuştu. Her öğrenci için 30 TL olmak üzere Okulların birlik hesaplarına para yatırılmalıdır. Hükümet bütçeden eğitime ayrılan paranın büyüklüğü ile övünüyor ama ne öğrenci ne de öğretmen bundan faydalanamıyor. Temizlik parası getiremediği için ezilen bir öğrencinin yaşadığı travmayı kim yaşamak ister bilemiyorum. Bunu çocuklarımıza yaşatan ve çarpık yardım politikalarını sürdüren hükümeti de vicdan muhasebesine davet ediyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)