adscode
adscode

Öğretmen çocukları bursluluk sınavına giremiyor

Eşi çalışmayan, tek maaşlı öğretmenlerin çocukları, 'geliri yüksek' diye İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na giremiyor. Öğretmenler, çocuklarına sınav hakkı istiyor.

Öğretmen çocukları bursluluk sınavına giremiyor
Sınavlar
Güncelleme : 02-Dec-23 15:55

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk hakkından faydalanabilmeleri için her yıl İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı düzenleniyor. Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.
Ancak eşi çalışmayan, tek maaşlı öğretmen çocukları gelirleri yüksek göründüğü için bu sınava giremiyor.

Konuyla ilgili Eğitim Ajansı'na ulaşan bir öğretmen şunları söyledi: "Her yıl yapılan bursluluk sınavına eşi çalışmayan tek maaşlı öğretmen çocukları geliri yüksek göründüğü için giremiyorlar. Halbuki geliri bizden yüksek olan velilerimizin çocukları girebiliyorlar. En azından eşi çalışmayan öğretmenlerin çocuklarına bir fırsat verilmeli. Ailede yıllık kişi başına düşen gelir, 4 kişilik bir ailede şartları sağlayamıyoruz. Gelirimiz yüksek çıkıyor. En azından eşi çalışmayan öğretmen çocukları için özel bir şart olmalı."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)