adscode
adscode

Okulda Üniversite modeli dünya gündeminde!

Japonya'nın ünlü eğitim fakültelerinden 4 akademisyen OECD'nin tavsiyesi üzerine MEF Üniversitesi'ni ziyaret etti

Okulda Üniversite modeli dünya gündeminde!
Üniversite
MEF Üniversitesi’nin 2014 yılında başlatığı ‘Okulda Üniversite’ modeli yabancı eğitimcilerin de gündeminde. Japonya’nın 4 üniversitesinden akademisyenler Türkiye’ye gelerek projeyle ilgili uygulamayı yerinde takip etti.

Türkiye’de eğitim sistemi ve öğretmen kalitesi üzerindeki tartışmalar sürerken, MEF Üniversitesi’nin uygulamaya koyduğu ‘Okulda Üniversite’ modeli dünya çapında eğitim akademisyenlerinin ilgisini çekti.

Japonya’nın 4 üniversitesinin eğitim fakültelerinden 4 profesör Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) önerisi üzerine MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin öğrenci ve öğretmen yetiştirmek üzere geliştirdiği “Okulda Üniversite” projesini incelemek üzere Türkiye’ye geldi.

MEF Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde Rektörü Prof. Muhammed Şahin tarafından ağırlanan Japon Profesörler, proje ile ilgili Ayazağa İlköğretim Okulu’ndaki uygulamayı yerinde gördü. Japon akademisyenler MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan’ın geliştirdiği proje ile ilgili bilgi aldı.

Projenin uygulandığı bir sınıfa da konuk olan akademisyenler, uygulamayı izlerken kamerayla da kaydetti. Öğrencilerle birebir ilgilenen akademisyenler, Türkiye’de öğretmenlerin yetiştiriliş ve seçim sistemiyle ilgili bilgi de aldı.

Japon heyetin başında bulunan Tokoha Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Nobuyuki Kurebayashi, Türkiye’deki genel eğitim sistemiyle ilgili çok bilgileri olmamasına rağmen edindikleri izlenimi anlatırken, “Türkiye’de bir bölgedeki okulun kalitesi ile diğeri birbirinden oldukça farklı. Önce bu farklar yok edilmeli. Nitelikli öğretmen yetiştirmeyi yeniden ele almalısınız” dedi.

Kendi eğitim sistemlerinin uluslararası standartları yakalaması için bir değişim yaşayacağını ifade eden Japon akademisyenler bu değişimin alt yapısı için araştırma yaptıklarını öğretmen eğitimi ile ilgili ise ‘Okulda Üniversite’ modelini inceleyeceklerini belirttiler.

HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)