adscode
adscode

Önce engellendi sonra açıldı!

İnternetin en eski ve köklü platformlarından biri olan Reddit, BTK tarafından engellendi.

Önce engellendi sonra açıldı!
Bilim Teknoloji
Kullanıcılar tarafından erişimde zorluğa ilişkin gelen şikayetlerin sebebi bu şekilde belli oldu. Ancak engel, kısa sürede kaldırıldı. Reddit engelinin detayları haberimizde.

Ülkemizde mahkeme kararıyla engellenen sitelere bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz gün Reddit isimli sosyal içerik platformu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından engellendi. Bu engellenmeye ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Yani sistenin neden engellendiği belli değil. Ancak içerikler kullanıcılar tarafından oluşturulduğu için akıllara ilk gelen ihtimal Paris’te yaşanan terör saldırıları oldu. Tabi bunun yasalara aykırı başka içerikler de paylaşılmış olabilir. Bu gelişme, yabancı teknoloji basınında ve yerli basında büyük yankı uyandırdı.
Söz konusu erişim engeli DNS seviyesinde olduğu için, DNS servisi değişikliği veya VPN kullanımıyla Reddit’e erişmek mümkündü. Evet mümkündü diyoruz çünkü söz konusu engel kalkmış görünüyor. BTK’nın sorgulama sayfasından kontrol ettiğinizde engellemeye ilişkin bir bilgi artık görünmüyor. 5651 sayılı kanun gereğince kısa süreli idari tedbir uygulanan Reddit’e artık erişmek mümkün. Yasalara aykırı içerikler kaldırılmamış olsaydı muhtemelen engel devam edebilirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)